Hlavní obsah

V odvetě se radovaly Maďarky

LANŽHOT

V odvetném přípravném utkání prohrály české fotbalové reprezentantky s Maďarskem 1:2. Maďarky tak oplatily českým hráčkám porážku z prvního utkání.

Článek

Hrálo se na hřišti v Lanžhotě, kde byl velice těžký terén. "V prvním poločase to také byl více boj, než fotbal. Většinou se hrálo ve středu pole a ani jedno družstvo si nevypracovalo větší gólovou šanci," zhodnotil prvních bezgólových pětačtyřicet minut trenér české reprezentace Vladimír Hruška.

Po změně stran se hra zlepšila a oba týmy se dostávaly do koncovky. "Prostřídali jsme sestavu a na naší hře se to pozitivně projevilo. Dostali jsme se do vedení, když se po krásném pasu Pincové prosadila Požárová. Pak jsme ještě neproměnili tři dobré příležitosti. Bohužel jsme nezvládli závěr zápasu a Maďarky v posledních deseti minutách skóre otočily," mrzelo trenéra českého družstva.

Vyrovnávací gól navíc padl po ruce jedné maďarské fotbalistky, kterou rozhodčí nepochopitelně přehlédla. "Na rozhodčí si stěžovat nechci, ale před vyrovnávacím gólem, měla odpískat jasnou ruku," dodal Vladimír Hruška.

Česká republika – Maďarsko 1:2 (0:0)
Gól ČR: Požárová
Sestava ČR: Krömrová – Sedláčková Nikola (85. Juráková), Pincová, Heroldová, Vyštejnová – Cvernová (46. Benýrová), Odehnalová (72. Králová), Martínková Lucie, Balaščáková (46. Ringelová) – Bartoňová (78. Hlaváčková), Voňková (20. Požárová).

Reklama