Hlavní obsah

Fanoušci mohou podpořit české fotbalisty v Japonsku

NEJEDNÁ SE O REDAKČNÍ OBSAH

Ani po skončení letošního napínavého ročníku Gambrinus ligy nemusí čeští diváci zůstat bez fotbalu v živém provedení. Jen několik dnů po konci tuzemské soutěže totiž česká fotbalová reprezentace odlétá na tradiční Kirin Cup do Japonska a přes exotickou destinaci u toho čeští fotbaloví nadšenci nemusí chybět.

ilustrační foto

Článek

V zemi vycházejícího slunce čekají na fotbalisty dva duely, první zápas proti Peru se bude hrát 4. června v Macumotu, o tři dny později se svěřenci Michala Bílka střetnou v Jokohamě s domácím výběrem. Vedle výjimečných fotbalových momentů si navíc v Japonsku mohou fanoušci užít starodávnou a specifickou místní kulturu.

Český fobal pojme start na turnaji i jako povzbuzení země bojující s následky přírodní katastrofy. Fotbalisté a fanoušci se však ničeho nemusí obávat, jejich bezpečí bude zajištěno po všech stránkách. S uklidněním přispěchala také předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost a přední česká odbornice na danou problematiku, Dana Drábová. Podle ní by možné nebezpečí hrozilo pouze v okruhu do 50 kilometrů od poškozené jaderné elektrárny. „Obě dějiště jsou zhruba 280 kilometrů, žádných problémů se fotbalisté ani fanoušci nemusejí bát," uvedla Drábová.

Reklama

  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen