Hlavní obsah

Na Strahov došla první kompletní registrace - z Nového Města pod Smrkem!

PRAHA

Již jen měsíc mají fotbalové oddíly sdružené pod hlavičkou Fotbalové asociace České republiky na to, aby přeregistrovali své stávající členy a vyplněné přihlášky odeslali na vedení asociace. V souvislosti s tím stojí za zmínku jedna zajímavost a totiž, že vůbec prvním fotbalovým oddílem, který zaslal na vedení fotbalového svazu kompletní seznam svých členů včetně členských příspěvků, nebyl žádný z renomovaných profesionálních klubových gigantů, ale účastník III. třídy okresního fotbalového svazu v Liberci – AFK Nové Město pod Smrkem.

Článek

O celou agendu spojenou s novými registracemi do Fotbalové asociace ČR se v Novém Městě pod Smrkem starali především dva muži. Předseda klubu Josef Jalovičár a sekretář tamního fotbalového oddílu Radim Suk.

„V našem případě nejde o nějak závratné počty, odhadem se jednalo zhruba o sto čtyřicet přihlášek. Částečně jsme do celé akce zapojili trenéry mládeže, kterým jsme rozdali formuláře pro jejich svěřence, a zbytek jsme s předsedou prostě a jednoduše obešli. Sice to nějakou chvilku zabralo, ale alespoň už to máme,“ říká Radim Suk, který se v rámci svých pochůzek za podpisy nových členů setkával vesměs s překvapenými reakcemi.

„Lidi absolutně netušili, co po nich chci. Dokonce i funkcionáři z okolních klubů se ptali, co blbneme,  když se dozvěděli, co děláme. Odpovídal jsem jim, ať se podívají na webové stránky fotbalové asociace a pochopí, že ani v nejmenším neblbneme,“ dodává s úsměvem.

V rámci registrace nových členů FAČR sice v Novém Městě došlo k určitému úbytku členské základny, nicméně podle Radima Suka to nebylo nic drastického. „Pochopil jsem, že jedním z cílů nového členství je zbavit se tak zvaných mrtvých duší, tedy lidí, kteří jsou sice registrovaní, ale fakticky se ve fotbale již nepohybují. I u nás jich pár takových bylo, ale šlo o zanedbatelné počty,“ konstatuje.

Fakt, že AFK Nové Město pod Smrkem se stal prvním klubem v rámci českého fotbalového hnutí, který dodal kompletní přihlášky všech svých členů, však Radima Suka překvapil. „Náš předseda je velmi pečlivý člověk a rád má ve všem pořádek. Tušil jsem, že mnoho jiných oddílů to dodá později než my, ale že budeme první, to by mě ani ve snu nenapadlo. Každopádně je to zásluha především našeho předsedy, kterému toto prvenství jistě udělá velkou radost,“ dodal závěrem Radim Suk.

Reklama

Související témata: