Hlavní obsah

Drulák přišel o licenci fotbalového agenta a kritizuje FAČR: Jsou to zloději

Praha

Napětí mezi bývalým reprezentantem Radkem Drulákem a vedením Fotbalové asociace (FAČR) se po několika měsících opět vyostřuje. Výkonný výbor ve středu odebral Drulákovi a dalším čtyřem lidem licence hráčského agenta, a to se někdejšímu kanonýrovi nelíbí. Drulák za tím vidí možnou odplatu za nedávnou kritiku národního týmu.

Foto: Fotobanka Profimedia

Bývalý fotbalista Radek Drulák

Článek

K odebrání došlo na podnět Komise pro agenty hráčů kvůli dlouhodobé nekomunikaci a neplnění povinností. Alespoň tak to Fotbalová asociace zdůvodnila na svých webových stránkách. Kromě Druláka přišli o licenci ještě Rudolf Baránek, David Dočekal, Hynek Talpa a Miroslav Zwiefelhofer.

Drulák, který se sám podle svých slov v „džungli" fotbalových agentů již tři roky nijak neangažuje, je verdiktem FAČR šokován. „Nikdy mi ze svazu nepřišel žádný doporučený dopis, ani email. Navíc na mě mají telefon a byla by alespoň slušnost mi to zavolat. Oni mi bez upozornění vezmou licenci, která je moje a zaplatil jsem za ni 50 tisíc korun. Ty peníze po nich chci zpátky, jinak jsou to vážně zloději," vzkázal rozhořčený Drulák serveru Sport.cz z Rakouska.

Padesátiletý bývalý reprezentant patřil před rokem po kvalifikačním utkání ve Skotsku k největším kritikům národního týmu. Tehdy se Drulák ostře pustil do útočníka Milana Baroše nebo trenéra Michala Bílka. Za odebráním licence od Výkonného výboru FAČR vidí možnou odplatu.

„Cítím, že v tom něco takového je. Pokud to je pravda, je to pro mě vrchol ubohosti. Sice jsem měl licenci agenta pozastavenou, jelikož jsem tuhle práci nevykonával, ale nemohou mi ji jen tak vzít. Je to sprosťárna," dodal Drulák s tím, že k běžným praktikám „zaběhlých" fotbalových agentů se ani nebude vyjadřovat.

Reklama

Související témata: