Hlavní obsah

UEFA ocenila český fotbal: členství v FAČR bylo vyhlášeno projektem roku

Praha

Český fotbal bude oceněn od Evropské fotbalové unie (UEFA) za projekt, kterým se rozhodl zprůhlednit svoje členské řady a vymyslet systém zvýhodnění pro všechny osoby, jež se do něj přihlásí. Projekt Členství FAČR byl vybrán jako nejlepší v kategorii speciální projekty za rok 2012.

Foto: Jan Tauber

Šéf FAČR Miroslav Pelta (vlevo) a Petr Fousek

Článek

Informaci od zástupců UEFA obdržel generální sekretář FAČR Rudolf Řepka. K předání čestného ocenění dojde zřejmě na valné hromadě, která se uskuteční 8. června v Praze.

Projekt Členství FAČR započal loni, v prosinci pak byl představen široké veřejnosti i bonusový program, kterými budou všichni členové zvýhodněni od 1. května. Už během loňského roku se v praxi ukázalo, jak dobré je mít reálnou a aktuální databázi všech osob pohybujících se v českém fotbale. Hlavní tváří projektu se stal reprezentační obránce Theo Gebre Selassie.

Počet členů asociace se plynule zvyšuje, na přelomu letošního roku se přehoupnul už přes 280 tisíc. Jsou mezi nimi mimo jiné i všichni čeští reprezentanti působící v Gambrinus lize, stejně jako reprezentační manažer Vladimír Šmicer, či trenér Michal Bílek, na minulém srazu svoji přihlášku vyplnili také Theo Gebre Selassie, Michal Kadlec a Tomáš Kalas. V nejbližší době se členy stanou i další hráči národního týmu.

Řepkovi dorazila informace o ocenění v úterý večer. „UEFA ústy své odborné komise (UEFA HatTrick committee) vyhlašuje každým rokem „nejlepší projekty" a to v pěti různých kategoriích. Za rok 2012 byl v kategorii „speciální projekty" vyhlášen právě náš projekt „členství" jako ten nejlepší ze všech. Jde o prestižní cenu, z jehož udělení sice neplynou žádné finanční výhody ze strany UEFA, ale je to jistě ocenění odvedené práce a motiv do dalších aktivit. Komisi se projekt líbil natolik, že ho doporučila aplikovat členským asociacím podobné velikosti, jako je FAČR," uvedl svazový funkcionář, podle kterého k oficiálnímu předání zřejmě dojde během valné hromady z rukou funkcionáře UEFA, který přijede jako host na jednání.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín