Hlavní obsah

Reprezentant Krejčí korunoval vítěze Dětského fotbalového poháru

Praha

Jen den poté, co byl nominován na veledůležitý kvalifikační dvojboj s Dánskem a Arménií, potěšil svou přítomností reprezentační záložník a hvězda Sparty Ladislav Krejčí děti na finálovém dnu Dětského fotbalového poháru. Na turnaji, kterého se zúčastnilo přes šedesát základních škol z Prahy, se ujal role patrona. Ve středu pak korunoval v pořadí už třetího vítěze celého klání – Základní školu Eden.

Foto: Sport.cz

Dětský fotbalový pohár zaštítil reprezentant a sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Článek

„Hrozně rád vzpomínám na mé fotbalové začátky, kdy jsme s klukama ze základky blbli s míčem od rána do večera. Fotbal mě začal bavit už tenkrát a baví mě dodnes. Proto má také tento projekt moji plnou podporu a jsem rád, že se na něm mohu alespoň částečně podílet a pomoci mu," svěřila se opora pražské Sparty.

Dětský fotbalový pohár pořádá Pražský fotbalový svaz ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů a za podpory Magistrátu hl. města Prahy. Turnaje se mohou zúčastnit žáci a žákyně I. a II. tříd základních škol.

Dětský fotbalový pohár - konečné pořadí:
1.ZŠ Eden
2.ZŠ Tupolevova
3.ZŠ Fryčovická
4.ZŠ Dr. E. Beneše
5.ZŠ Weberova
6.ZŠ Vinoř
7.ZŠ Stoliňská
8.ZŠ Kavčí Hory
9.Deutsche Schule Prag

„Za ten turnaj jsem hrozně moc rád. V prvním ročníku se ho účastnilo dvacet čtyři škol, ve druhém už kolem osmačtyřiceti, a teď tu máme přes šedesát týmů. Byl bych rád, kdyby jich další rok bylo zase o něco víc. Když vidím, jak děti k fotbalu přistupují a mají z něj radost, tak mám vyloženě dobrý pocit. Takových turnajů by mělo být daleko víc. Věřím, že se nám podaří přivést kluky ale i holky k fotbalu. To je ten primární cíl, aby děti sportovaly," prozradil Dušan Svoboda, předseda Pražského  fotbalového svazu a místopředseda Fotbalové asociace České republiky.

Finále třetího ročníku se odehrálo na Základní škole Petřiny-jih. A z devíti týmů vzešli tři medailisté. Vítězem se stala Základní škola Eden. Pohár pro vítěze předával společně s Dušanem Svobodou také Ladislav Krejčí.

„Jsem rád, že se Láďa Krejčí svého patronství na Dětském fotbalovém poháru tak skvěle zhostil. Děti jsou za možnost potkat se s ligovým hráčem vděčné. Je to pro ně určitě vzor. Každý kluk, který tu hraje, má jistě hráče, ke kterému by se chtěl připodobnit. Sní o tom, že bude mít také velkou fotbalovou kariéru jako třeba Láďa," dodal Dušan Svoboda.

Krejčí vzpomínal, jak dostal cenu od Kincla

Při jeho příchodu do haly Základní školy Petřiny-jih se mezi malými fotbalisty strhla velká vlna nadšení. Sparťanský záložník Ladislav Krejčí se více jak hodinu všem podepisoval, fotil se, rozdával radost. Jak si užil roli patrona Dětského fotbalového poháru?

Děti vás evidentně zbožňují. Jak se cítíte jako patron Dětského fotbalového poháru?

Je to skvělé. Když jsem byl malý, měl jsem podobné turnaje moc rád. Na klucích je vidět, že je to baví. To je pro ně jen dobře. Mám radost z toho, že mohu takovou věc svou přítomností podpořit.

Může pro malé kluky být přítomnost ligového hráče, jako jste vy, velkým povzbuzením do budoucí fotbalové kariéry?

Těžko můžu mluvit za ně, jestli je to pro ně zážitek, ale já osobně, když jsem byl na nějakém vyhlášení a přišel tam nějaký fotbalista, tak jsem byl nadšený. Pamatuju si třeba to, že mi předával nějakou cenu Marek Kincl poté, co rozhodl zápas s Laziem na Spartě. Tak to pro mě byl velký zážitek a zpestření.

Zkoušel jste získat mezi mladými nadějemi další sparťanské rekruty?

Já bych byl samozřejmě rád, kdyby byli všichni sparťani a fandili Spartě. Ta volba je ale na nich. Třeba někoho přesvědčím, aby se stal fanouškem Sparty.

Byl jste od malých hráčů zasypán různými otázkami. Která byla nejlepší?

Asi nejzajímavější byla ta, jestli už mám děti. (smích) Tak jsem odpověděl, že ještě nejsem tak starej. Vždyť hraju ještě hry na Playstationu jako ti kluci.

Reklama

Související témata: