Hlavní obsah

Premiéra se úplně nepovedla, netajil trenér Čaloun po debutu na ústecké střídačce

Ústí nad Labem

Byl to pro něj premiérový zápas na prvoligové střídačce, ale nový trenér ústeckých hokejistů Jan Čaloun netajil po prohře s Třebíčí (3:4 po samostatných nájezdech) rozpaky. „Chceme bojovat o postup do play off, jenže tohle nemohu nazvat jako rvaní o elitní osmičku,“ shrnul úvodní vystoupení svých svěřenců v rozbíhajícím se ročníku první hokejové ligy.

Foto: Josef Pešout

Trenér hokejistů Ústí nad Labem Jan Čaloun.

Článek

Co stojí za dvoubodovou ztrátou Slovanu v prvním kole?

Premiéra se úplně nepovedla, jak bychom si představovali. Nejsem spokojen. Ve fázích, kdy jsme měli udeřit a zápas rozhodnout, nás zastavila laxnost. Pořád se o tom bavíme a opakujeme hráčům, že musí všechno dělat rychleji, rozehrávat puky, být důraznější a agresivnější a hrát daleko víc natvrdo. Soupeř pak na nás vytváří tlak a máme z toho obrovské problémy.

V čem jste viděl hlavní nedostatky?

Vytvořili jsme si brankové příležitosti, ale v nejméně vhodné chvíli jsme po vyloučení hráli skoro šest minut v oslabení, což nás stálo síly a inkasovali jsme. Chtěli jsme tři body, na rovinu uznám, že jsme rádi aspoň za jeden.

Už v pondělí vás čeká severočeské derby v Litoměřicích.

Musíme podat daleko lepší výkon než proti Třebíči. Očekávám vyrovnaný souboj soupeřů, kteří jsou asi plus minus na srovnatelné úrovni.

Koho favorizujete na přední příčky tabulky Chance ligy?

České Budějovice, Jihlava, Kladno asi budou hrát ve špičce. A zřejmě myslí na postup do extraligy. Pokud jde o Ústí, chceme se rvát o play off, což předpokládá mnohem kvalitnější hru i výsledky, než jsme předvedli v prvním utkání.

Reklama