Hlavní obsah

Plekanec jako Ježíšek. Hezký, ale radši zůstanu u klasiky, usmál se

Kladno

Už když před měsícem, po svém návratu ze zámoří, ohlásil, že se vrací do mateřského klubu, byl to pro fanoušky hokejového Kladna takový předčasný dárek k Vánocům. Dalšího Ježíška si pro ně útočník Tomáš Plekanec schoval na středu. Se spoluhráči oblékl v 37. kole první ligy proti Přerovu speciální červené vánoční dresy a výhru 5:2 zrežíroval dvěma góly a asistencí.

Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno

Kladenský útočník Tomáš Plekanec se ve speciálním vánočním dresu raduje z jednoho ze svých dvou gólů proti Přerovu.

Článek

Ta otázka na speciální edici dresů, které si navíc ve čtvrtek mohou fanoušci vydražit, musela přijít. „Myšlenka to byla určitě dobrá, dresy jsou hezký," začal s odpovědí šestatřicetiletý Plekanec.

„Pěkný, ale radši zůstanu u klasiky. Vždycky jsem totiž spíš měl rád tu kladenskou klasiku," dával obratem najevo, že klasické bílé a modré barvy středočeského klubu jsou mu po chuti mnohem víc.

Víc než barvu dresů ale útočník se 104 starty za národní tým řešil kladenské vítězství, které přišlo po předchozích třech prohrách. Přitom ani duel s přerovskými Zubry se pro Rytíře nevyvíjel ideálně, ještě ve 26. minutě prohrávali 0:2.

Jenže pak Plekanec pláchl v oslabení a nadvakrát překonal gólmana Klimeše. „Pak už jsme se vzchopili a konečně po třech zápasech začali hrát dobře, bruslit a pomáhat si. Bylo vidět, že jsme úplně jiné mužstvo než v minulých zápasech," potěšila Plekance kladenská proměna.

V úvodu třetího dějství pak dělovkou z levého kruhu přidal svůj druhý gól na 3:2, který se nakonec ukázal jako vítězný. V samém závěru byl dokonce blízko hattricku, jenže nejprve při hře Přerova bez brankáře opuštěnou klec minul a o pár vteřin později místo střely radši připravil gól pro Strnada.

„Ani mě ale nemrzí, že hattrick nemám. Není to o gólech. Bylo důležité už konečně vyhrát. Navíc se soupeřem, který je v tabulce těsně pod námi," soudil Plekanec.

Reklama

Související témata: