Hlavní obsah

Plekancův gól Kladnu nestačil, Jihlava sérii srovnala. Budějovice deklasovaly Vsetín

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic deklasovali ve druhém semifinálovém utkání play off první ligy domácí Vsetín 6:0 a v sérii se ujali vedení 2:0 na zápasy. To Kladno druhé vítězství na ledě Jihlavy nepřidalo a Dukla po triumfu 3:1 srovnala sérii na 1:1. Série budou pokračovat v úterý a ve středu v Českých Budějovicích a Kladně.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejisté Jihlavy se radují z gólu.

Článek

Kladno po páteční výhře 4:1 v sobotu prohrávalo od 19. minuty, kdy přečíslení dvou na jednoho proměnil po přihrávce Matěje Pekra Lukáš Anděl. Předtím se hostující Rytíři ubránili tlaku při Jágrově vyloučení, při kterém ale měla také šanci další kladenská hvězda Tomáš Plekanec. Rytíři odolali i při vyloučení Brendona Nashe a trefil se až Anděl.

„Jihlavští byli rychlejší než my a první gól je nakopl. Hráli daleko líp než v pátek, ale s tím jsme počítali," říkal Jaromír Jágr, který v sobotu vyšel bodově naprázdno, po zápase pro ČT.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Útočník Kladna Jaromír Jágr se sklání ke zraněnému brankáři Jihlavy Davidu Honzíkovi.

Ve 26. minutě se radovala opět Dukla, při vyloučení Martina Kehara překonal Lukáše Cikánka střelou od modré čáry Martin Matějíček. Ve 33. minutě upadl po souboji s Janem Holým Jágr před brankou tak nešťastně, že trefil bruslí pod masku gólmana Davida Honzíka a po chvilkové strkanici mu rychle volal lékaře.

Všiml si, že Honzík krvácí z rány pod pravým okem. Než se vrátil po ošetření za 35 sekund hry z kabiny do branky, Niklas Lundström inkasoval. Po přihrávce Tomáše Redlicha zpoza branky jej překonal Plekanec.

Honzík ale zůstal neprůstřelný a v 52. minutě pojistil výhru Dukly za přispění branícího Patrika Machače Josef Skořepa. Kladnu nepomohla ke zdramatizování závěru ani 115 sekund trvající přesilová hra pěti proti třem, při níž měli šance Plekanec i Jágr.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Tomáš Harkabus z Jihlavy se snaží přihrát přes ležícího Martina Kehara z Kladna.

"Honzík chytal výborně, vždyť jediný gól jsme dali, když po tom zákroku odešel na pár minut do šatny. Doufám, že mu to nevydrží," usmál se Jágr.

Vsetín opět vyšel střelecky naprázdno

České Budějovice i ve druhém zápase na ledě Vsetína dokázali udržet čisté konto. Na páteční nulu Petra Kváči navázal o den později Jan Strmeň, který si připsal jednatřicet úspěšných zákroků.

Bezbrankový stav vydržel do úvodu druhé části, kdy po 70 vteřinách po přihrávce Kanaďana Davida Gilberta Martin Novák nejprve trefil tyč, ale z dorážky už dorazil puk do prázdné branky. V polovině druhé části se prosadil v předbrankovém prostoru Lukáš Endál a v 37. minutě z úniku zvýšil Zdeněk Doležal už na 3:0.

V závěrečném dějství přidal Motor ještě tři branky. Ve 49. minutě po brejku skóroval Martin Heřman, za 11 sekund se díky bekhendovému blafáku prosadil podruhé v utkání Doležal a za dalších 85 sekund výsledek dovršil obránce Zdeněk Kutlák.

"Do Vsetína jsme jeli s maximální pokorou k soupeři. Vsetín začínal doma, je to druhé kolo play ff, my jsme chtěli přistoupit zodpovědně ke každému zápasu, což se nám povedlo. Odjíždíme s vedením 2:0 na zápasy, což je určitě super pocit, ovšem zdaleka nemáme vyhráno. To nejdůležitější nás teď čeká doma," uvedl trenér Jihočechů Václav Prospal.

Semfinále play off 1. hokejové ligy, 2. zápasy:
Vsetín - České Budějovice 0:6
Branky: 37. a 51. Z. Doležal, 22. M. Novák, 30. Endál, 49. M. Heřman, 53. Kutlák. Rozhodčí: Souček, Kostourek - Zídek, Otáhal. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 4360.
Stav série: 0:2.
Jihlava - Kladno 3:1
Branky: 19. Anděl, 26. Matějíček, 52. Skořepa - 33. Plekanec. Rozhodčí: Wagner, Dědek - Poruba, Bosák. Vyloučení: 7:9, navíc Zikmund (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6025.
Stav série: 1:1.

Reklama