Hlavní obsah

Hradec Králové zkompletoval semifinále první ligy

PRAHA

Vítěz základní části první hokejové ligy Hradec Králové postoupil jako poslední do semifinále. Favorizovaní Východočeši v úterním šestém čtvrtfinálovém utkání na ledě Sarezy Ostrava vyhráli 6:4 a jejich dalším soupeřem bude Chomutov.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Hokejisté Ústí nad Labem si zopakují loňské finále 1. ligy s Mladou Boleslaví

Článek

Hradec poslal do vedení ve 13. minutě Starý a záhy přidal druhý gól Koudelka. Ostravě se podařilo snížit v dvojnásobné početní výhodě, krásnou kombinaci zakončil Boháč. Využít přesilovku se v první části povedlo i hostům, puk za záda Čecha putoval z hole Pavla Suchého.

Východočeši se dvakrát ve druhé třetině dostali do tříbrankového vedení po gólech Starého a Hendricha, Ostrava pokaždé snížila na rozdíl dvou branek. V závěrečné části už po 20 sekundách Bokroš upravil na rozdíl jediné branky, i přes obrovský tlak se ale Ostravě nepovedlo vyrovnat. Naopak při power play Sarezy zvýšil na 6:4 pro Hradec Fořt.

Semifinálové zápasy první ligy odstartují v neděli. Hradec Králové přivítá Chomutov a loňský šampión druhé nejvyšší soutěže z Ústí nad Labem bude hrát v repríze finále s Mladou Boleslav. Na rozdíl od čtvrtfinále se hraje semifinále i finále na tři vítězné zápasy.

Boj o prvenství v soutěži je letos výrazně okořeněn tím, že zatímco v předešlých letech se hrála baráž o extraligu, letos si při splnění podmínek určených Asociací profesionálních klubů ledního hokeje zajistí vítěz přímý postup mezi elitu. Vítěz první ligy bude znám nejdříve v pátek 13. dubna a nejpozději o tři dny později.

Sareza Ostrava - Hradec Králové 4:6 (1:3, 2:2, 1:1)
Branky: 16. a 29. Boháč, 40. Tesařík, 41. Bokroš - 13. a 26. Starý, 14. Koudelka, 19. Suchý, 37. Hendrich, 60. Fořt. Rozhodčí: Jeřábek - Keuzer, Polonyi. Konečný stav série: 2:4.
Semifinále play-off první hokejové ligy
Neděle 1. dubna - 1. zápasy:
Hradec Králové - Chomutov, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav
Pondělí 2. dubna - 2. zápasy:
Hradec Králové - Chomutov, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav
Středa 4. dubna - 3. zápasy:
Hradec Králové - Chomutov, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav
Čtvrtek 5. dubna - případné 4. zápasy:
Hradec Králové - Chomutov, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav
Sobota 7. dubna - případné 5. zápasy:
Hradec Králové - Chomutov, Ústí nad Labem - Mladá Boleslav
Finále odstartuje v úterý 10. dubna.

Reklama

Související témata: