Hlavní obsah

Hradecký hokejový klub dluží hráčům část únorové výplaty

HRADEC KRÁLOVÉ

Vítěz základní části první hokejové ligy Hradec Králové dluží hráčům část výplat za únor. Zatím jim klub za únor vyplatil pouze zálohu. Město, které je majoritním vlastníkem klubu, zpoždění výplaty zdůvodnilo složitým schvalováním dotace pět miliónů korun klubu na první pololetí letošního roku v orgánech města. Novinářům to řekli představitelé města.

Článek

Výplaty se podle hradeckého primátora Otakara Divíška zdržely poprvé. Dotaci od města, která problém vyřeší, by klub měl údajně dostat během několika dnů. Předseda představenstva klubu a náměstek primátora Boris Herman ke zdržení výplat uvedl, že klub měl vyšší náklady proto, že hrál celou sezónu na špici první ligy, jejíž základní část vyhrál a nyní bude bojovat v semifinále play-off.

Klub má podle Hermana problémy s financováním i proto, že mu finanční úřad donedávna v souvislosti s opravou stadionu deset měsíců zadržoval daň z přidané hodnoty z placeného nájemného. "Podařilo se prokázat, že to je v pořádku a finanční úřad částky začíná uvolňovat," řekl Herman. Klub se podle Hermana s finančním úřadem nyní pře i o čtyři milióny korun v souvislosti s účtováním nákladů na výuku žáků v roce 2006.

Zastupitelstvo města v úterý hráčům schválilo odměny pro klub v celkové výši až 2,2 miliónu korun v případě vítězství v play-off. Zatím má klub díky postupu do semifinále jistou odměnu 1,4 miliónu korun. Podle Divíška to je pro klub zpráva, že peníze budou i na výplaty.

Roční rozpočet klubu činí zhruba 30 miliónů korun. Dotace města pokrývá 10 miliónů korun, další třetinu si klub opatří reklamou a zbytek je od hokejového svazu, ze vstupného, příspěvků rodičů a jiných zdrojů. Další částku přes 25 miliónů korun město za klub platí za nájem stadiónu.

Reklama