Hlavní obsah

Ústí porazilo v prvním semifinále Boleslav o gól

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem vstoupili do semifinále první ligy s Mladou Boleslaví nedělním vítězstvím 4:3. Severočeši vedli v 16. minutě už 4:1, ale nakonec museli o výhru bojovat v dramatickém závěru.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Ilustrační foto

Článek

První gól dali hosté už v 55. sekundě, kdy skóroval Bauer od modré čáry poté, co Eiselt vyhrál vhazování. O dvě minuty později bylo vyrovnáno, když Hořava překvapil brankáře Altrichtra nahozením puku z dálky. V páté minutě tečoval Grófovu bombu obránce Mladé Boleslavi a domácí vedli 2:1.

V polovině osmé minuty rozebrali hráči Ústí soupeřovu obranu a Janků zúročil pěknou kombinaci střelou do téměř prázdné branky. Altrichter poté vystřídal Šindelář. Ústí nevyužilo 80 sekund dlouhou přesilovku pět na tři, další dvojnásobnou převahu však již zúročil dorážkou zblízka Ficenc. Dvacet sekund před první sirénou snížil nekrytý Eiselt na 2:4.

Další gól padl až v úvodu třetí třetiny, ve 45. minutě korigoval Rozsíval na 3:4. V čase 58:39 odvolali Mladoboleslavští gólmana, usadili se před brankou Ústí, ale Přikryl odolával. Jedenáct sekund před koncem minula Mickova střela prázdnou branku hostů a Ústí vítězství uhájilo.

Hradec Králové rozstřílel Chomutov 7:3 

Vítěz základní části první ligy Hradec Králové porazil v úvodním semifinále Chomutov 7:3 především díky vydařené druhé třetině, kterou vyhrál 5:0.

Domácí hokejisté v úvodu zápasu nevyužili dvojnásobnou přesilovku, která trvala takřka půldruhé minuty. V deváté minutě ale šli do vedení po brance Diviše. Hosté vyrovnali za čtyři minuty díky Jírovi. Zápas rozhodla druhá třetina. Nejprve skóroval Šinágl a pak přišel nejhezčí moment zápasu.

Domácí kapitán Roubík projel celým kluzištěm, vychutnal si i hostujícího brankáře Horčičku a zvýšil na 3:1. Hradec pak přidal do přestávky ještě další tři branky a vedl 6:1. Ve třetí části nejprve domácí vstřelil sedmý gól, soupeř už výsledek jen zkorigoval.

Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 4:3 (4:2, 0:0, 0:1)
Branky: 3. Hořava, 5. Gróf, 8. Janků, 16. Ficenc - 1. Bauer, 20. Eiselt, 45. Rozsíval. Rozhodčí: Minář - Bejček, Rozlílek. Využití: 8:12. Využití: 1:0. Diváci: 6120. Stav série: 1:0.
Hradec Králové - Chomutov 7:3 (1:1, 5:0, 1:2)
Branky: 9. a 41. Diviš, 28. Šinágl, 31. Roubík, 33. Haluza, 35. Koudelka, 37. Toužimský - 14. Charousek, 42. Jíra, 57. Nosek. Rozhodčí: Šindler - Dřínovský, Klein. Vyloučení: 5:9, navíc Volráb (Hradec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 6258. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: