Hlavní obsah

Ústí znovu porazilo Boleslav, Chomutov vyrovnal

ÚSTÍ NAD LABEM

Hokejisté Ústí nad Labem se ujali v semifinálové sérii první ligy proti Mladé Boleslavi vedení 2:0 na zápasy. Severočeši v pondělí zvítězili 4:1 a navázali na nedělní výhru 4:3. Druhý tým po základní části druhé nejvyšší soutěže může postup do finále slavit již ve středu, kdy série pokračuje třetím duelem v Mladé Boleslavi.

Článek

Ústí začalo náporem a už ve čtvrté minutě vystrašil Micka tvrdou střelou brankáře Altrichtra, následně ale domácí nevyužili ani 95 sekund trvající přesilovku pět na tři. Oba celky důsledně bránily a opatrně zahájily i druhou třetinu, v níž se ale ujali vedení hosté. V polovině 25. minuty napálil boleslavský Lipina puk z rohu kluziště před ústeckou branku a brankář Přikryl si ho srazil do branky.

Severočeši se vrhli do útoku a Altrichter se vyzamenal při bombě Grofa. Až 34 sekund před druhou přestávkou ale vyrovnal kapitán Antoš, který při vyloučení Ťupy zužitkoval přesilovku po přihrávce Janků. V polovině 42. minuty přivedl Ústí do vedení zblízka Liščák po pasu Ficence. O dvě minuty později hodil Altrichter hůl do gólové přihrávky a sudí Šindler nařídil trestné střílení. Nájezd Janků boleslavský gólman zneškodnil, ale o minutu později propálil ústecký obránce Houdek vše, co stálo před ním, a bylo to o dvě branky.

Boleslavští viditelně znervózněli a a nevyužili ani 95 sekund trvající přesilovku pět na tři. V čase 56:37 zahájili hosté hru bez brankáře a za 59 sekund zpečetil ústecký Martinec střelou do prázdné branky domácí vítězství.

Chomutov po nájezdech vyrovnal

Vítěz základní části hokejové první ligy Hradec Králové nevyužil ve druhém utkání semifinálové série proti Chomutovu domácí prostředí a prohrál po samostatných nájezdech 1:2. Za nerozhodného stavu 1:1 na zápasy se oba soupeři utkají znovu ve středu na severu Čech.

Do zápasu vstoupili lépe domácí a už v první třetině dvakrát skórovali, ale při přesilovce čtyři na tři v deváté minutě trefu do prázdné branky po pohledné kombinaci rozhodčí neuznal. Na útočící straně hrál totiž Roubík bez přilby a dostal za to dvouminutový trest. A tak se Hradečtí radovali až o pět minut později, když těsně po vhazování prostřelil zblízka Horčičku Starý.

Na další gól si pětitisícovka diváků musela počkat až do 44. minuty, kdy k jejich nelibosti Boušek ve vlastním oslabení objel hradeckou branku a zasunul puk za čáru. Skóre už se nezměnilo ani v prodloužení a při samostatných nájezdech proměnil chomutovský střelec vyrovnávacího gólu hned v první sérii svůj pokus střelou mezi Hylákovy betony a rozhodl o vítězství hostů.

Výsledek - semifinále, 2. zápas:
Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 1:1, 3:0)
Branky: 40. Antoš, 42. Liščák, 45. Houdek, 58. T. Martinec - 25. Lipina. Rozhodčí: Šindler - Čížek, Padevět. Vyloučení: 14:14, navíc Přeučil - Eiselt, Káňa všichni 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6230. Stav série: 2:0.
Hradec Králové - Chomutov 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 18. Starý - 44. a rozhodující sam. nájezd Boušek. Rozhodčí: Minář - Křivský, Hejduk. Vyloučení: 5:10, navíc Chatrnůch (Chomutov) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5055. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: