Hlavní obsah

Ústí porazilo Chomutov a vede finále 1. ligy

Hokejisté Ústí nad Labem vstoupili vítězně do finále první ligy. V severočeském derby v úterý porazili na svém ledě Chomutov 4:0 a v sérii hrané na tři výhry se ujali vedení 1:0. Historickému postupu do extraligy se mohou Lvi přiblížit ve středu, kdy finále na jejich stadiónu pokračuje.

Článek

Favorizovaným domácím se podařil úvod z kategorie snů. Hluchý svou šanci ještě nevyužil, Micka však při signalizovaném vyloučení soupeře otevřel už po 98 vteřinách skóre. Poté se však hra přesunula na druhou stranu kluziště, zejména zásluhou vyloučení domácích hráčů. Při Zápotočného trestu zahrozil Polodna, pozorný Přikryl si však poradil i s technickým pokusem Chatrnúcha.

V další přesilovce neuspěl Jeslínek a při Kloboučkově vyloučení nedokázal trefit Polodna odkrytou branku Lvů. Jedinečnou šanci vyrovnat měli hosté při více než půlminutové hře pěti proti třem, Přikryl se však překonával. V 26. minutě dokonce při vlastním oslabení zahrozil Pazourek, přečíslení dvou na jednoho však nezakončil ideálně.

V polovině zápasu byli blízko druhé brance nejprve Janků a poté Martinec, jehož střela se odrazila od obou tyčí. Domácí pokračovali v náporu, při Bombicově vyloučení nejprve přestřelil Hluchý a poté Houdek zkoušel zakončit technicky podobně jako Chatrnúch v prvním dějství. Ani on se ale z gólu neradoval.

Přikryl odolal i v dvojnásobné početní nevýhodě

Ústečtí hráči však nakonec přece byli za zvýšenou iniciativu odměněni. Hluchý u mantinelu přetlačil Černého a přihrál Klimtovi, který překonal Horčičku podruhé. Chomutovští byli blízko snížení v samém závěru druhé třetiny, Hašek však trefil jen tyč Přikrylovy branky. Místo zdramatizování duelu ale záhy přišel třetí gól domácích, o který se po samostatné akci postaral Liščák.

Slovenský útočník se mohl zapsat mezi střelce ještě jednou. Ficencova střela v přesilové hře sice prošla za Horčičkova záda, rozhodčí však už o chvilku dříve přerušili hru a nařídili trestné střílení za zalehnutí puku v brankovišti. Liščák však Chatrnúchův prohřešek nepotrestal.

Hosté mohli vykřesat jiskřičku naděje v 51. minutě, kdy hráli 95 vteřin v pěti proti třem, ani tehdy však Přikryla o čisté konto nepřipravili. V 56. minutě se navíc podruhé mezi střelce zapsal Micka a upravil tak výsledek na konečných 4:0.

1. liga - finále I.
Slovan Ústečtí Lvi - KLH Chomutov 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Micka (Ficenc), 35. Klimt (Hluchý), 42. Liščák, 56. Micka (Houdek). Rozhodčí: Homola, Polák - Hauser, Rozlílek. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. Diváci: 6500 (vyprodáno). Stav série: 1:0.
Ústí nad Labem: Přikryl - Grof, Nádašdi, Kolafa, P. Hořava, Houdek, Ficenc, Klobouček, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Hluchý, T. Martinec, Klimt - Micka, Liščák, Jiří Kudrna - Kloz, Slížek, Přeučil. Trenéři: Evan a Mach.
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Révay, M. Nosek, O. Malinský, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, Kostourek, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, J. Hašek - T. Polanský, Touš, Havlůj. Trenéři: Kýhos a Petrovka.

Reklama

Související témata: