Hlavní obsah

Chomutov poslední krok nezvládl, o postupu rozhodne pátý duel

Hokejisté Chomutova nedokázali proměnit výhodu domácího prostředí v rozhodující krok do extraligy a v sobotním čtvrtém finále první ligy podlehli hostům z Ústí nad Labem 2:3 v prodloužení. Vítěznou branku vstřelil v 66. minutě Petr Hořava. O postup se tak týmy střetnou v rozhodujícím zápase na ústeckém ledě v pondělí od 18:00.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Ilustrační fotografie.

Článek

Úvodní dvacetiminutovka přinesla spíše opatrnější hokej, v kterém měl výrazně navrch domácí Chomutov. Už v druhé minutě mohl otevřít skóre Charousek, zabránil mu v tom však zákrok gólmana Přikryla. V páté minutě však již domácí spolu s většinou vyprodaného hlediště jásali. Po vyhraném vhazování vypálil od modré Nosek a Hašek byl se svou dorážkou neomylný.

Ústeckým se nedařilo dostat do optimálního herního tempa a před domácího brankáře Horčičku se dostávali jen sporadicky. Naopak okolo 14. minuty měli velké štěstí, že jejich ztráta zůstala jen jednobranková, neboť Révayově bombě od modré scházely jen milimetry a o chvilku později neuspěl v dobré pozici po Bouškově přihrávce kapitán Šíp.

Druhá třetina se však od té úvodní výrazně lišila, čemuž hodně napomohla již 47 vteřin po jejím zahájení Grofova tečovaná rána od modré, která při dohrávané přesilovce hostí prošla až za domácího brankáře Horčičku. Vyrovnávací gól domácí až nečekaně psychicky srazil a následující minuty se odehrávaly zcela jednoznačně v režii ústeckých Lvů.

V 23. minutě přihrál Pazourek do šance Janků, ten však Horčičku nepřekonal. O chvilku později byl v obrovské šanci Kloz, ale také bez gólového úspěchu. Stejně skončily poté i Martincova teč a další slibná příležitost Kloze, ale zrovna tak mohli jít do vedení i domácí. Ti se v 27. minutě dostali do přečíslení ve třech proti jednomu obránci, brankáře Ústí Zikmunda, který nahradil zraněného Přikryla, však střelou neohrozili a celou akci překombinovali.

Hořavova dorážka udržela Ústí ve hře 

V těchto fázích utkání domácí i za přispění dvou přesilovek získávali půdu pod nohama, ale jen na krátkou dobu. V 36. minutě si totiž s chomutovskou obranou poradil v kruhu pro vhazování Klimt a střelou zápěstím zamířil přesně do pravého horního rohu Horčičkovy branky. S jednobrankovým náskokem tak zamířili podruhé do šaten pro změnu hosté.

Třetí třetina byla vrcholem zápasu, který vygradoval v dramatické a nervózní drama. Několik minut se sice hrálo bez větších šancí, ale domácí se herně vrátili zpět do zápasu, tudíž se hra přelévala z jednoho konce kluziště na druhý. V 47. minutě mohl zvýšit Janků a hned po něm v samostatném úniku Micka, ale Horčička šance Chomutova udržel.

Na druhé straně vystřelil prudce a chytře zpoza hostujícího obránce Trefný, Zikmund mu ovšem zkazil radost. Pohromu pro Ústí tím však pouze o několik vteřin oddálil, neboť Hašek v 54. minutě přízemní střelou ze střední vzdálenosti přece jen vyrovnal. Rozhodnout mohl tři minuty před koncem základní hrací doby Bombic, před jeho dorážkou však stihl ukrýt kotouč Zikmund, a tak přišlo na řadu opět prodloužení.

V něm měli blízko k rozhodnutí domácí Chatrnúch, posléze ústečtí Hořava, Grof a především po skvělé individuální akci Janků, ale rozhodnutí si pro sebe schoval ve své druhé šanci Hořava, který po Grofově střele dorážel prakticky do prázdné branky.

KLH Chomutov - Slovan Ústečtí Lvi 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 5. J. Hašek (Jeslínek, Nosek), 54. J. Hašek (Charousek, Chatrnúch) - 21. Grof (Nádašdi), 36. Klimt (Klobouček, T. Martinec), 66. P. Hořava (Klimt, Micka). Rozhodčí: Bolina, Polák - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 11:10, navíc Mikšovic (Chomutov) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:2.
Chomutov: Horčička - Bombic, Trefný, Chatrnúch, Černý, Révay, M. Nosek, O. Malinský, Vaněček - Boušek, Šíp, Polodna - Jíra, T. Polanský, Mikšovic - Jeslínek, Charousek, J. Hašek - Tauš, Heinisch, Havlůj. Trenéři: Kýhos a Petrovka.
Ústí nad Labem: Přikryl (21. Zikmund) - Grof, Nádašdi, Kolafa, P. Hořava, Houdek, Ficenc, Klobouček, Zápotočný - Janků, Pazourek, Antoš - Hluchý, T. Martinec, Klimt - Micka, Liščák, Kloz - Vítek, Slížek. Trenéři: Evan a Mach.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články