Hlavní obsah

V Ústí slavilo postup do extraligy plné náměstí

ÚSTÍ NAD LABEM

Bouřlivé uvítání připravili ve středu ústečtí fanoušci hokejistům HC Slovan Ústečtí Lvi, kteří v pondělí po vítězství nad Chomutovem postoupili do extraligy. Rozjaření hráči s vítězným pohárem v rukách nezůstali slavícímu Mírovému náměstí nic dlužni. Kapitán týmu Milan Antoš pozval fanoušky do Sazka Arény s výzvou: "Zadupeme Slavii do ledu."

Článek

Největší aplaus sklidil trenér Vladimír Evan, který během sezóny převzal mužstvo od Pavla Hynka a podařilo se mu tým po několika prohraných zápasech postavit na nohy. Přiznal, že v brzký postup do extraligy věřil již v roce 1985, kdy do Ústí nad Labem přišel jako hráč. "Povedlo se to až nyní a musím za to klukům poděkovat," prohlásil.

Hráči na sebe prozradili, že oslavy vítězství byly dlouhé. Nejdéle údajně slavil Tomáš Ficenc, ale na světlo se dostaly i další útržky oslav. Útočník Josef Vítek se údajně s několika spoluhráči v ústeckém rádiu vsadil, že vypije tři čtvrtě litru jablečné vodky takzvaně na "ex". Vyhrál přes 5000 korun, ale ty si nakonec ve studiu zapomněl.

Na zaplněném Mírovém náměstí se nepředstavili jen současní hráči ústeckého klubu, ale i ti bývalí. Mezi nimi i útočník Jan Čaloun z Pardubic. Vedení ústeckého klubu již avizovalo, že s olympijským vítězem z Nagana jedná o jeho návratu do Slovanu

Ústí nad Labem se o postup z první ligy do extraligy pokoušelo několik let, ale uspělo až letos. Ve vyřazovacích bojích se mohli Ústečtí Lvi spolehnout nejen na řadu zkušených hráčů, ale také na pravidelně vyprodanou domácí arénu s kapacitou 6500 diváků. V sériích proti Jihlavě a Mladé Boleslavi neztratili jediné utkání, ve finále proti Chomutovu však rozhodli o celkové výhře až v závěrečném pátém duelu, když chomutovské hokejisty porazili 5:1.

Reklama