Hlavní obsah

První hokejová liga se rozdělí do skupin

PRAHA

Revoluční proměna zřejmě čeká v nové sezóně první hokejovou ligu, šestnáct týmů má být geograficky rozděleno do dvou skupin Východ a Západ.

Foto: www.bkboleslav.cz

Ilustracní foto.

Článek

„Návrh musí schválit červnové zasedání výkonného výboru, ale všem je jasné, že hrát po rozšíření o dva týmy základní část čtyřikrát každý s každým by znamenalo 60 kol a k tomu ještě navrch play-off, to není termínově zvládnutelné,“ tvrdí organizační pracovník I. ligy Stanislav Šampalík, podle nějž model počítá v základní části se 44 zápasy pro každý klub.

Soupeře ze stejné skupiny mužstvo potká celkem čtyřikrát, mezitím se doma i venku utká s celky druhé skupiny. Dva nejlepší z každé skupiny postoupí přímo do čtvrtfinále, týmy na 3. až 6. místě si zahrají křížem se sousední skupinou 1. kolo play-off, které by od čtvrtfinále šlo na čtyři vítězství. Kluby ze 7. a 8. příčky skupiny půjdou do skupiny o udržení, dva nejslabší z ní pak přímo sestoupí.

<tbody><tr class="invert"><td>Návrh skupin pro I. hokejovou ligu: </td></tr><tr class="highlight"><td>Západ: </td></tr><tr><td>Beroun, Havlíčkův Brod, Hradec Králové, Chomutov, Kadaň, Mladá Boleslav, Most, Vrchlabí </td></tr><tr class="highlight"><td>Východ: </td></tr><tr><td>Brno, Havířov, Jihlava, Olomouc, Ostrava, Prostějov, Třebíč, Šumperk</td></tr></tbody>

Reklama