Hlavní obsah

Piráti ukázali srdce. Uctili oběti a pomohli házenkářkám v nouzi

Prohráli, ale dokázali, že mají srdce. Hokejisté Chomutova nestačili v pátek na Porubu a domů si odvezli porážku 2:4. I přes bodový výpadek ukázali, že jsou na světě důležitější okamžiky. Piráti symbolicky uctili oběti nedávné tragédie v Ostravě, kdy po střelbě v nemocnici zemřelo celkem sedm lidí. Hráči zapálili svíčky u Fakultní nemocnice Ostrava. Poté pomohli ještě házenkářkám z Mostu.

Foto: Facebook: Piráti Chomutov

Hokejisté Chomutova uctili oběti nedávného střeleckého útoku v Ostravě.

Článek

Sport, zápasy, góly a body někdy musí stranou, jsou nepodstatné v porovnání s lidskými životy. Obrovské neštěstí se přihodilo druhé prosincové úterý, když muž v Ostravě vytáhl zbraň v čekárně traumatologické ambulance.

Chomutovští hokejisté přidali ke stovkám svíček další. „Super kluci, máte srdce na pravém místě, klobouček před vámi." „Chachaři nezapomenou. Děkujeme," sešly se desítky reakcí pod fotkou na facebooku klubu Piráti Chomutov.

Cestou domů hráči prvoligového klubu pomohli ještě mosteckým házenkářkám, kterým se porouchal autobus. V hokeji si Piráti v pátek nepřipsali žádný bod, ale za lidský přístup si vybojovali každopádně úctu fanoušků.

Reklama