Hlavní obsah

Hokejisty Jihlavy povede jako hlavní kouč Kaňkovský

JIHLAVA

Novým trenérem prvoligových hokejistů Dukly Jihlava byl jmenován Petr Kaňkovský, který v klubu doposud zastával funkci sportovního manažera. Bývalý hokejista a reprezentant nahradil na lavičce klubu Aleše Tomáška, který byl odvolán v pondělí.

Článek

Tomášek Duklu vedl pouhých sedm kol, během nichž získal jen šest bodů za výhry nad Třebíčí a Prostějovem. Vaz mu zlomila domácí prohra 0:4 s Havířovem, při níž mužstvo podalo tristní výkon. Poté tým převzal na přechodnou dobu trenér jihlavských juniorů Karel Dvořák, dnes už ale funkci trenéra definitivně obsadil Kaňkovský.

"Myslím, že Petr Kaňkovský bude pro mužstvo ten pravý. Kluci ho dobře znají a on zná je. Ten tým v podstatě vytvořil on," uvedl na klubovém webu generální manažer Dukly Jan Zachrla. Kaňkovský bude i nadále vykonávat funkci sportovního manažera klubu, ve které působí od léta. Ještě v minulé sezóně přitom za Duklu sám hrál a v sedmatřiceti letech dokázal vyhrát kanadské bodování dlouhodobé části 1. ligy.

Ani na trenérském postu ale není Kaňkovský žádným nováčkem. Před třemi roky vedl hokejisty Mladé Boleslavi, se kterými se probojoval až do semifinále 1. ligy. Pak se ale po dvouleté pauze znovu na jednu sezónu vrátil na led jako hráč. Asistentem Kaňkovského bude dosavadní trenér brankářů Dukly Petr Jaroš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články