Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi deklasovali v první lize Třebíč

PRAHA

Dva dny po vítězství v Hradci Králové si ve středu nejlepší tým skupiny Západ první ligy Mladá Boleslav připsal další výhru. Středočeši v 17. kole rozdrtili 7:0 Třebíč.

Článek

Domácí se ujali vedení už ve 2. minutě. Souhru českobudějovického Gulaše s Merlem zakončil prvně jmenovaný. Do první přestávky se Boleslavští prosadili ještě dvakrát. Nejprve v 15. minutě doslova dotlačil puk za Luňáka Ivan a za další čtyři minuty v přesilovce úspěšně dorážel Mikulík.

Do druhé dvacetiminutovky poslali Třebíčští do své brány náhradního gólmana Nedvídka, jenže ten inkasoval již po 44 sekundách po střele Nouzy. Pátý gól Středočechů a svůj druhý přidal z trestného střílení ve 29. minutě Mikulík a na 6:0 upravil Gombár. Gólový účet prostřední části hry uzavřel v poslední minutě Rumpel. Také ve třetí třetině měli domácí evidentně navrch, ale jejich převaha se do výsledku nijak nepromítla.

Chomutov vyhrál doma nad Prostějovem

Chomutovským hokejistům vyšel nástup do zápasu a už po necelých třech minutách vedli 2:0. Vytvořili si i řadu dalších šancí, ale ty nevyužili a hosté z ojedinělé střely snížili. V polovině zápasu vrátil domácím dvoubrankový náskok Kostourek, ale Prostějov brzy opět snížil a v úvodu třetí části dokonce vyrovnal.

V hektickém závěru zařídil Chomutovu vydřené vítězství v 56. minutě Heinisch, domácím ale ještě pořádně zatrnulo, když se tři vteřiny před koncem vyřítil sám na gólmana jeden z prostějovských hráčů. Ten ale přestřelil a tři body tak zůstaly v Chomutově.

Hradec si poradil s Šumperkem

Hned v 15. sekundě dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou nevyužili, bezprostředně po jejím skončení se ale trefil Vondráček. Hosté vyrovnali za dvě minuty brankou Kováře. O dvě minuty později vystřelil obránce Hedrich tvrdě od modré a překonal hostujícího brankáře Láníčka.

Krátce po začátku druhé třetiny se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho a Bařica srovnal. V 28. minutě zaznamenal svoji druhou branku Vondráček a opět strhl vedení na stranu Hradce. Krátce po polovině zápasu pálil od modré Haluza, jeho střelu tečoval Suchý, a domácí vedli 4:2. Skóre zápasu uzavřel ve 36. minutě domácí Kadlec.

Havlíčkův Brod po delší době zvítězil, porazil Ostravu

Rebelové se po čtyřech domácích porážkách dočkali úspěšného výsledku. Podali velmi dobrý výkon a o svém vítězství rozhodli díky vydařenému úvodu. Ve druhé třetině neproměnili několik šancí a v závěru si utkání trochu zdramatizovali, nicméně tři body jim neunikly.

Havířov veze body z Mostu

V opticky vyrovnané první třetině poslal hosty do vedení Daneček. Ve druhém dějství tlak domácích pomalu vzrůstal, ale nikdo z mosteckých střelců nedokázal trefit síť za zády Valenta. Na začátku třetí třetiny Panteři zvýšili, když podruhé překonal Cháberu Novák. V rozmezí dvou minut domácí vyrovnali.

O srovnání skóre se postarali v 52. a 54. minutě Metlička a Sklenička. Rozhodujíce moment utkání přišel v 59. minutě. Za dvě sekundy vsítili havířovští z holí Zdeňka a Gisela dvě branky a tím rozhodli o bodech pro Havířov. Kosmeticky ještě upravil skóre v poslední minutě svou druhou brankou v utkání Zdeněk.

Kadaň si poradila s Jihlavou

Hosté se ujali vedení ve 14. minutě, když Ježek nikým nekrytý vrátil odražený puk za záda brankáře Hanuljaka. V 17. minutě při přesilové hře domácích Pospíšil projel celým kluzištěm a mezi betony brankáře Řehoře srovnal na 1:1. Ve 36. minutě se Hlavatý dostal k odraženému puku před branku hostů a z bezprostřední blízkosti do prázdné branky dostal Kadaň do vedení 2:1.

V poslední třetině domácí zvýšili, když ve 49. minutě Vrtek z úhlu vystřelil a brankář Řehoř si puk mezi betony srazil do branky. Po inkasovaném gólu hosté zvýšili tlak na domácí a v 51. minutě Míka nahodil puk před branku domácích a obránce Štrach nikým neatakován snížil na 2:3. Dvě minuty nato ovšem Spitzer od modré vystřelil vyražený puk brankářem Řehořem se dostal k Jakubu Bauerovi, jenž do prázdné branky zvýšil na 4:2.

Hokejisté komety klopýtli v Berouně

Zápas začali lépe hosté, kteří šli také už ve 4. minutě do vedení. Nahozený puk Černého zpoza branky si srazil do vlastní sítě obránce Lukačovič. Medvědi se pak rozehráli k vynikajícímu výkonu a ještě do přestávky se jim podařilo vyrovnat, když se dělovkou trefil z mezikruží Slížek.

Obě mužstva pak měla ve výborném zápase spoustu možností strhnout vedení na svoji stranu, ale oba brankáři, jak brněnský Hronek tak berounský Jarina předváděli skvělé zákroky. Rozhodlo se až v samostatných nájezdech. V nich překonali Hronka Slížek a Jankových, zatímco brněnské střelce Jarina vychytal.

Vrchlabí si doma snadno poradilo s Olomoucí

Hned v první minutě se prosadil Brančík a poslal hosty do vedení. Domácí ale ještě v první třetině dokázali vyrovnat zásluhou Bryneckého. Na začátku druhé části poslal Vrchlabí do vedení Přeučil. I na tento gól našli hokejisté Olomouce odpověď, když Meidl dorážel do prázdně branky.

Z vyrovnávací trefy se ovšem mohli radovat pouze 25 sekund, Král totiž zajistil vítěznou branku utkání. 3 minuty před koncem přidal čtvrtý zásah Kříž a na konečných 5:2 ještě z trestného nájezdu upravil znovu Král.

Výsledky 17. kola 1. hokejové ligy:
Mladá Boleslav - Třebíč 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Branky: 19. a 29. z tr. střílení Mikulík, 2. Gulaš, 16. Ivan, 21. Nouza, 38. Gombár, 40. Rumpel. Rozhodčí: Šír - Čížek, R. Prchal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:0. Diváci: 550.
Chomutov - Prostějov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Branky: 3. a 26. Kostourek, 3. Ťupa, 56. Heinisch - 19. Procházka, 33. Višňák, 42. Piecha. Rozhodčí: Kubeš - Mašek, Vitík. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 1460.
Hradec Králové - Šumperk 5:2 (2:1, 3:1, 0:0)
Branky: 3. a 28. Vondráček, 7. Hendrich, 31. Suchý, 36. Kadlec - 5. Kovář, 21. Bařica. Rozhodčí: Hribík - Kis, Padevět. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:0. Diváci: 1506.
Havlíčkův Brod - Sareza Ostrava 4:2 (3:0, 0:0, 1:2)
Branky: 1. Čermák, 12. Malát, 14. Borovanský, 57. Třetina - 42. Vmenk, 58. Sochorek. Rozhodčí: Pešina - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7, navíc Holec (H. Brod) 10 min. Diváci: 1300.
HC Most - Havířovská hokejová 2:5 (0:1, 0:0, 2:4)
Branky: 52. Metlička, 54. Trávníček - 59. a 60. Zdeněk, 16. Daneček, 41. Novák, 59. Giesel. Rozhodčí: Jeřábek - Bejček, Kabourek. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. Diváci: 548.
Kadaň - Jihlava 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky: 18. Pospíšil, 36. Hlavatý, 49. Vrtek, 53. Jakub Bauer - 14. Ježek, 51. Štrach. Rozhodčí: Hodek - Bertlík, Šerý. Vyloučení: 4:6, navíc Hradecký (Jihlava) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 460.
Beroun - Kometa Brno 2:1 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 13. a rozhodující sam. nájezd Slížek - 4. Černý. Rozhodčí: Froněk - Rozlílek, Sichrovský. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 1150.
Vrchlabí - Olomouc 5:2 (1:1, 2:1, 2:0)
Branky: 29. a 60. z tr. střílení Král, 7. Brynecký, 23. Přeučil, 57. Kríž - 1. Brančík, 28. Meidl. Rozhodčí: Fraňo - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 8:7, navíc Zbořil (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1721.

Reklama