Hlavní obsah

Trenér prvoligové Komety Brno Čada rezignoval

BRNO

Trenér hokejistů prvoligové Komety Brno Rostislav Čada rezignoval na svou funkci, přestože jeho tým vede skupinu Východ s osmibodovým náskokem na druhou Olomouc. Čada se pro tento krok rozhodl poté, co Kometa prohrála oba zápasy v novém roce na domácím ledě s Havířovem i Olomoucí shodně 3:6. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.

Foto: www.klhchomutov.cz

Ilustrační foto

Článek

Vedení Čadův krok akceptovalo a intenzivně shání náhradu. V sobotním utkání na ledě Dukly Jihlava povede provizorně tým kouč brankářů Vladimír Nadrchal a jeho asistentem bude šéf klubu Libor Zábranský. Čada přišel na lavičku Komety na konci roku 2006 a působit tak na ní rok.

"Na základě dvou posledních utkání, nepovedených výsledkem i výkonem, jsem se rozhodl rezignovat na svou funkci kouče. Je to proto, aby k mužstvu přišla nová tvář, tým se znovu nastartoval a předváděl výkony, které se od něj očekávají. Je to jen mé rozhodnutí, chci pomoci Kometě, hráčům i městu," řekl klubovému serveru Čada.

Zábranský rozhodnutí trenéra akceptoval. "Rosťa je zkušený, vyhodnotil si to sám po zralé úvaze, své rozhodnutí nezmění, takže v sobotu budeme koučovat tým s panem Nadrchalem. Musíme se k tomu postavit a zvládnout to. Zároveň intenzivně rozjíždíme jednání, potřebujeme do Brna přivést osobnost, která by ustála tlak a dokázala splnit náročné cíle," prohlásil šéf klubu, který by se rád popral o extraligu.

Reklama