Hlavní obsah

Brněnskému hokejistovi Robovi hrozí trest za doping

PRAHA

Hokejový útočník Luboš Rob čelí podezření z dopingu. Zkušený hráč, který momentálně nastupuje za prvoligovou Kometu Brno, podle dostupných informací neprošel v listopadu dopingovou zkouškou po utkání v Chomutově. Výsledek B vzorku, který by měl jeho prohřešek potvrdit nebo vyvrátit, ještě není k dispozici.

Článek

O Robových problémech informoval Deník a potvrdil je i samotný hráč, který loni získal extraligový titul s pražskou Spartou. "Můj vzorek obsahoval nadlimitní hodnoty látky, která je běžně přítomna v těle a zároveň ji obsahují běžně dostupné léky. Navíc pro hokejistu nemá žádný význam," řekl bývalý reprezentant internetovému serveru hokej.cz.

Nález podle něj souvisel s onemocněním chřipkou. "V osmatřiceti letech cílený doping nepotřebuji. Celá tahle situace mě mrzí, je to nepříjemné. Chci vysvětlit, že nedopuji a že vše vzniklo jen z neopatrnosti," uvedl odchovanec českobudějovického hokeje Rob, který požádal o analýzu druhého vzorku.

V případě, že B vzorek potvrdí přítomnost nedovolené látky v Robově těle, hrozí trest pouze jemu. Ke kontumaci by podle pravidel dojít nemělo. Analýza druhého vzorku by se podle předsedy Antidopingového výboru České republiky Jaroslava Nekoly měla uskutečnit ve středu.

Reklama

Související témata: