Hlavní obsah

V první lize posilovali favorité, nejaktivnější byl Chomutov

PRAHA

Před čtvrteční uzávěrkou přestupů posilovali pro boj o triumf v druhé nejvyšší soutěži a právo účasti v baráži o extraligu i favorité první ligy. Největší úlovek zaznamenala z pražské Sparty v osobě majitele čtyř extraligových titulů Jiřím Zelenkovi Kometa Brno, ale nejaktivnější byl na trhu Chomutov.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radost hokejistů Chomutova, kteří ve třetím finálovém zápase první hokejové ligy porazili Ústí nad Labem - ilustrační fotografie.

Článek

Druhý tým skupiny Západ, který má čtyři kola před koncem dlouhodobé části zajištěný přímý postup do čtvrtfinále, si zajistil pro závěr sezóny služby slovenského útočníka Martin Gálika z Nitry, beka Davida Všetečky z Olomouce a z Kadaně obránce Vojtěcha Kloze a forvarda Tomáše Polanského. Již v polovině ledna přišel z Hradce Králové produktivní útočník Petr Domin. Navíc Chomutov pro jistotu vyřídil několik střídavých startů z extraligy.

Z Kladna může vypomoci brankář Miroslav Kopřiva a z Karlových Varů útočníci Pavel Kuběna a Rastislav Dej. Na oplátku mohou v Kladně zaskočit zadáci Martin Ťupa a Josef Révay, v Karlových Varech zase útočníci Milan Kostourek, Petr Polodna a obránci Ladislav Kolda a Kamil Černý.

"Je to pojistka pro případ nejvyšší nouze. Naši hráči v extraligových týmech pak nastoupí jedině tehdy, že Chomutov by již měl po sezóně," řekl oficiálním stránkám klubu generální manažer Chomutova Milan Vacke. Obránce Ondřeje Malinského naopak zapůjčil Chomutov do Berouna, který bude bojovat o záchranu.

Boleslav přišla o Rytnauera, poranil si vazy v koleni

Nové akvizice získal i lídr západní skupiny a se 104 body jasně nejlepší tým celé soutěže z Mladé Boleslavi. Středočeši se dohodli s Kladnem na příchodu beka Roberta Schnabela, z hostování v Jihlavě se vrátili bek Tomáš Kolafa s forvardem Jonášem Fiedlerem a z Berouna zadák Martin Výborný. Gólmanskou pozici má pojistit na střídavým startem z Třince Radek Fiala. V minulých dnech přišla Mladá Boleslav o útočníka Ladislava Rytnauera, který si poranil vazy v koleni a sezona pro něj skončila.

Ve východní skupině mají jistý posun do čtvrtfinále Kometa Brno a Olomouc. Zatímco Kometa získala ze Sparty Zelenku a ještě beka Tomáš Protivného, útočníky Davida Mikšana z Havířova, Přemysla Sedláka z Mladé Boleslavi a slovenského zadák Juraje Lišku, Olomouc neposilovala.

Syn slovenského trenéra Vítkovic Ernesta Bokroše Lukáš zamířil ze Sarezy Ostrava do Havířova. Třebíč získala z Komety Brno obránce Rostislava Malenu a z Techniky Brno gólmana Pavla Nešťáka.

Reklama

Související témata: