Hlavní obsah

Play off první hokejové ligy startuje ve čtvrtek

PRAHA

Po pondělním skončení dlouhodobé části první hokejové ligy vstoupí druhá nejvyšší soutěž ve čtvrtek do play off. O postup do čtvrtfinále se utkají "křížem" mezi skupinami Západ a Východ týmy z 3. až 6. místa - tedy Hradec Králové s Třebíčí, Vrchlabí s Jihlavou, Havířov s Havlíčkovým Brodem a Sareza Ostrava s Kadaní.

Článek

Úvodní kolo se hraje na tři vítězné zápasy a úspěšné celky čeká souboj o semifinále s Mladou Boleslaví, Olomoucí, Chomutovem a Kometou Brno. Do čtvrtfinále byly celky nasazeny podle umístění a bodového zisku, takže Mladá Boleslav jako tým s větším bodovým ziskem na prvním místě získal číslo 1, Olomouc jako celek s menším bodovým ziskem číslo 2, Chomutov má 'trojku' a Kometa Brno 'čtyřku'.

Dále budou čtyři postupující zařazeni podle umístění v dlouhodobé části, v případě stejného umístění rozhodne bodový zisk. Stejným způsobem se bude nasazovat i v semifinále a ve finále. Čtvrtfinále, semifinále i finále se hrají na čtyři vítězné duely. Vítěz první ligy si vybojuje právo účasti v baráži o extraligu s nejhorším týmem nejvyšší soutěže.

Celky na sedmých a osmých místech po základní části - tedy Beroun, Most, Prostějov a Šumperk - budou hrát ve skupině o udržení. Utkají se čtyřkolově každý s každým a body ze základní části se jim započítávají. Poslední dva týmy sestoupí přímo do druhé ligy.

Reklama