Hlavní obsah

Brno zvažuje nákup 34 procent akcií hokejové Komety

Hokejová Kometa Brno by se mohla zčásti dostat do rukou města. Brněnští radní zvažují nákup 34 procent akcií klubu. Město už o majetkovém vstupu do hokejového klubu uvažovalo dříve a má k dispozici dva roky starou analýzu společnosti PricewaterhouseCoopers. Nyní si ji nechá aktualizovat, aby mohlo zvážit, zda by krok nebyl rizikový. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátora Barbora Javorová.

Foto: www.klhchomutov.cz

Zápas mezi Chomutovem a Brnem - Ilustrační foto

Článek

O finanční podpoře klubu, který usiluje o postup ze druhé nejvyšší soutěže do extraligy, Brno uvažovalo už v minulosti. Asi před rokem zveřejnili radní záměr vložit do klubu v příštích třech letech 45 miliónů korun. Dotaci však hokejistům nakonec nedalo.

"V minulosti byly problémy ohledně návrhu na konkurz a podobně, tyto záležitosti už nejspíš pominuly," řekla Javorová. Dodala, že záměr města vstoupit do Komety trvá. Nákup 34 procent akcií by město stál asi tři milióny korun.

Šéf klubu a majoritní vlastník Libor Zábranský ve středu ČTK řekl, že město dotuje v Brně mládežnický hokej a Kometě dává dotace například na ledovou plochu. Přímou dotaci na prvoligový tým dosud nedalo. "Bez podpory města nemůže žádný hokejový klub myslet na vstup do extraligy," uvedl.

Případný postup Komety do extraligy záleží na jejích sportovních výkonech, musela by vyhrát první ligu a uspět v baráži s posledním extraligovým celkem. "Pak bychom potřebovali rozpočet 80 až 100 miliónů korun, abychom tam nehráli trapnou úlohu," řekl Zábranský. Nyní má Kometa roční rozpočet kolem 35 miliónů korun.

Reklama

Související témata: