Hlavní obsah

V úvodním kole skupiny o udržení vyhrál Beroun a Most

PRAHA

V úvodních duelech skupiny o udržení v první hokejové lize vyhrály domácí týmy Mostu a Berouna. Vzdálily se tak třetímu Prostějovu, poslední Šumperk má šanci na záchranu velmi malou. I tak byli jeho hokejisté v sobotním utkání na ledě Medvědů lepším mužstvem, z tlaku však málem nevytěžili ani bod.

Článek

Do vedení šel Šumperk po využité přesilovce, v níž se trefil přesně Kubica. Berounští pak otočili skóre nejprve po ráně Křestana a v polovině zápasu, v době tlaku hostů, se trefil v početní výhodě Tvrzník. Když už se zdálo, že Beroun získá všechny tři body, vyhodil nešťastně v poslední minutě puk mimo plexisklo Lukačovič. Hosté sáhli v přesilovce ke hře bez brankáře a tři sekundy před koncem přesně zamířil Bařica.

V prodloužení gól nepadl, takže rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich uspěli berounští střelci Tvrzník s Křesťanem, zatímco Oliveriuse a Antonoviče vychytal Altrichter.

Ve druhém utkání čekal Most na první branku až do poloviny zápasu, kdy se v přesilovce tvrdou střelou prosadil mladý obránce Stříteský. Ve 41. minutě uplatnil důraz před brankou útočník Urban a na tříbrankový rozdíl zvýšil domácí Gergel. Hosté už jen snížili v oslabení na 1:3 a ztrácejí na svého sobotního soupeře pět bodů.

Výsledky - 1. kolo:
Beroun - Šumperk 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky: 10. a rozh. nájezd Křesťan, 31. Tvrzník - 8. Kubica, 60. Bařica. Rozhodčí: Kubeš, Jebavý - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:1. Diváků: 1000.
Most - Prostějov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky: 29. Stříteský, 41. Urban, 56. Gergel - 58. Vrba. Rozhodčí: Hodek, Souček - Kabourek, Lhotský. Vyloučení: 9:10, navíc Piecha (Prostějov) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 545.

Reklama