Hlavní obsah

Hokejisté Havlíčkova Brodu postoupili do čtvrtfinále první ligy

PRAHA

Hokejisté Havlíčkova Brodu postoupili do čtvrtfinále play off první ligy. V úterním domácím utkání porazili Havířov 5:2 a sérii vyhráli 3:1 na zápasy. Přidali se tak k ostravské Sareze, která vyřadila Kadaň už po třech utkáních. Další dvě série rozhodne až pátý duel; vyřazení v úterý odvrátily Jihlava i Hradec Králové.

Článek

Havlíčkův Brod už druhý domácí mečbol proměnil. Po obětavém výkonu, který v brance podpořil výborný Suchan, v úterý Rebelové na svém ledě zvítězili nad Havířovem 5:2 a postoupili do čtvrtfinále. Havlíčkův Brod přitom skončil v západní skupině až na šestém místě, zatímco Havířov byl ve východní tabulce třetí.

Hradec Králové musel k prodloužení série v Třebíči bezpodmínečně vyhrát. Na pomoc povolal i útočné extraligové posily z Pardubic a tento tah mu dokonale vyšel. Třebíčští ztratili úterní duel hned v první třetině, kdy rychle třikrát inkasovali, a hosté si tak vynutili čtvrteční rozhodující zápas na vlastním ledě.

Dukla Jihlava dokázala na domácím ledě smazat dvouzápasové vedení Vrchlabí a i tato dvojice bude hrát rozhodující páté utkání. Hosté se poučili z pondělní sedmigólové nadílky a hráli mnohem aktivněji. Napadali a nenechali Duklu kombinovat, sami ovšem nedokázali z herní převahy vytěžit gólovou výhodu.

Do té se naopak v úvodu druhé třetiny dostala Jihlava, když se hned v 21. minutě protáhl mezi dvěma beky Čachotský a zkušeně zavěsil. Vedení v 26. minutě po chybě Vrchlabí zvýšil do prázdné brány Říha, jenomže hosté se nevzdali. Při hře čtyř proti čtyřem se dostali do přečíslení a Dušek vrátil do sítě puk, který Řehoř vyrazil. Dukla ale s vypětím všech sil těsný náskok přece jen udržela, naopak Čachotský ještě těsně minul prázdnou branku.

Havlíčkův Brod - Havířov 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)
Branky: 3. a 43. Čermák, 35. Endál, 57. Ondráček, 60. Borovanský - 50. Daneček, 57. Říčka. Rozhodčí: Kubeš - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 1900. Konečný stav série: 3:1.
Třebíč - Hradec Králové 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)
Branky: 35. Nahodil - 10. a 57. Starý, 5. Fořt, 6. Suchý. Rozhodčí: Souček - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:10, navíc Sedláček - Fořt oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2150. Stav série: 2:2.
Jihlava - Vrchlabí 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Branky: 21. Čachotský, 26. Říha - 30. Dušek. Rozhodčí: Blecha - Bryška, Chytil. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 3245. Stav série: 2:2.

Reklama