Hlavní obsah

Do čtvrtfinále první ligy postoupil Hradec a Vrchlabí

OSTRAVA

Domácí prostředí v rozhodující zápasech předkola play off využili hokejisté Hradce Králové a Vrchlabí k postupu do čtvrtfinále. Vrchlabí porazilo v rozhodujícím pátém zápase Duklu Jihlava fotbalovým výsledkem 1:0, Hradec Králové naopak nasázel do branky svého soupeře z Třebíče sedm branek a suverénně zvítězil.

Foto: www.hchk.cz

Hradecký Flamík (vpravo) si cosi vysvětluje s hráčem Chomutova. Ilustrační foto.

Článek

Snadnější cestu do čtvrtfinále měl Hradec, který před 3335 diváky prakticky rozhodl už v první třetině, kdy vstřelil Třebíči čtyři góly během necelých devíti minut a prosadil se také v oslabení. Hosty nespasilo ani střídání brankářů, favorit pak jistil náskok využíváním přesilovek.

Ve Vrchlabí se odehrával veliký souboj brankářů a jediný gól padl až v 56. minutě, kdy Vomelovu střelu sice jihlavský Řehoř vyrazil před sebe, ale z dorážky ho přehodil Vantuch, jeden ze sedmi libereckých hráčů pomáhajících domácím k úspěchu. Klíčovou postavou byl vrchlabský brankář Hylák, jenž udržel čisté konto a předvedl přes třicet úspěšných zásahů.

Hradec Králové - Třebíč 7:2 (4:1, 1:1, 2:0)
Branky: 10. a 27. Roubík, 13. a 19. Kadlec, 15. Haluza, 49. Fořt, 50. Šeda - 14. Látal, 26. Dolníček. Rozhodčí: Jebavý - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 7:9, navíc Sakrajda, Táborský - Nahodil, Přibyl všichni 5 min. a do konce utkání, Dolníček 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3387. Konečný stav série: 3:2.
Vrchlabí - Jihlava 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 56. Vantuch. Rozhodčí: Trombík - Vengřín, Poruba. Vyloučení: 10:10. Bez využití. Diváci: 1972. Konečný stav série: 3:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články