Hlavní obsah

Hokejisté Boleslavi i Olomouce na úvod semifinále doma vyhráli

PRAHA

Hokejisté Mladé Boleslavi i Olomouce využili v pondělí v úvodním semifinálovém utkání první ligy výhodu domácího prostředí. Nejlepší tým základní části zdolal Kometu Brno 4:2 díky dvěma brankám ze závěru zápasu. Hanáci porazili Chomutov 5:2, když rozhodli třemi góly v prostřední části.

Článek

Mladé Boleslavi se povedl úvod. Hned ve čtvrté minutě během přesilovky úspěšně dorážel Boháč a za dalších šest minut překonal Jarinu také Rod. Kometu vrátil do zápasu ve 14. minutě Zubíček, který napřáhl před kruhy a jeho dělovku zastavila až síťka v brance Boleslavi.

Středočechy ve druhé části hry jakoby ukolébalo jednogólové vedení a ve 34. minutě na to doplatili. Při oslabení vyšachoval domácí defenzivu Černý a Lipina už měl se zakončením do prázdné branky snadnou práci. O vítězi se rozhodlo pět minut před koncem základní hrací doby. Královo lehké nahození z levé strany propadlo Jarinovi do branky. Výhru domácích pak ještě stvrdil gólem do prázdné klece v 59. minutě Šindel.

V Olomouci padlo pět gólů v přesilovkách. Domácí využili početní výhodu třikrát a soupeř dvakrát. Hlavně díky výbornému výkonu ve druhé třetině se Hanáci dostali do vedení 4:2, které v závěru zápasu ještě zvýšil svou druhou brankou v utkání Ministr.

Druhé zápasy v sériích na čtyři vítězství se hrají v úterý.

První hokejová liga - semifinále play-off, 1. zápasy
Mladá Boleslav - Kometa Brno 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Branky: 4. Boháč, 10. Rod, 55. Král, 59. Šindel - 14. Zubíček, 34. Lipina. Rozhodčí: Jebavý, Šír - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 4100. Stav série: 1:0.
Olomouc - Chomutov 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky: 36. a 57. Ministr, 15. Kříž, 25. Vyrůbalík, 34. Davídek - 12. Boušek, 33. Kolda. Rozhodčí: Hradil, Trombík - Cech, Dřínovský. Vyloučení: 9:10. Využití: 3:2. Diváci: 4200. Stav série: 1:0.

Reklama

Související témata: