Hlavní obsah

V semifinále první ligy uspěly doma i Chomutov a Brno

CHOMUTOV/BRNO

Výhoda domácího ledu stoprocentně platí v semifinále play off 1. ligy. Hokejistům Chomutova i Brna se tak v pátek povedlo zdramatizovat série snížením stavu na 1:2 na zápasy.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radost hokejistů Chomutova.

Článek

Olomouc sice odpověděla na vedoucí chomutovský gól, ale z nerozhodného stavu se těšila jen dvanáct vteřin než domácí Polánsky poslal mezi betony Žigárdyho puk do sítě. „To byl klíčový okamžik, který vzal soupeři vítr z plachet. Ještě během první třetiny se nám povedlo zvýšit na 3:1, pak stačilo vycházet ze zabezpečené obrany a důležité bylo i přečkat dlouhé oslabení ve třech,“ tvrdil chomutovský kouč Martin Pešout. „Doplatili jsme na ustrašenou hru v úvodní části, smazat dvoubrankové manko nám nepomohly ani dvojité přesilovky,“ řekl trenér hostů Petr Fiala.

Ve vyprodaném brněnském Rondu (6800 diváků) si Mladá Boleslav vylámala zuby na skvěle chytajícím Jarinovi, jenž kryl všech 28 střel včetně tutovky Šindela. Klíčový náskok Kometě zajistily Zelenkovy trefy, pojistkou byly Dlouhého teč v přesilovce i Vondráčkova dorážka v oslabení. „Po vedoucím gólu jsme si víc věřili, pokryli jsme útočnou sílu soupeře a brankář nabral sebedůvěru,“ řekl asistent domácího trenéra Viktor Lukeš. „Vůbec nám to nešlo střelecky a udělali jsme nezvykle moc chyb,“ litoval asistent boleslavského kouče Leo Gudas.

Semifinále hrané na 4 vítězství pokračuje v sobotu znovu v Brně a Chomutově.

Třetí semifinálová utkání play-off
Chomutov–Olomouc 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky: 6. a 60. T. Polanský, 3. Ťupa, 17. Kostourek - 6. Brančík. Stav série: 1:2.
Kometa Brno–Mladá Boleslav 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky: 13. a 22. Zelenka, 44. Dlouhý, 46. Vondráček. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: