Hlavní obsah

Chomutov je ve finále první hokejové ligy

CHOMUTOV/BRNO

Hokejisté Chomutova jsou ve finále první ligy. Ve čtvrtečním šestém vzájemném duelu Severočeši deklasovali Olomouc 7:0 a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. Na soupeře si budou muset počkat do soboty, protože Kometa Brno vysokým domácím vítězstvím 6:1 vyrovnala sérii s Mladou Boleslaví na 3:3.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Radost hokejistů Chomutova

Článek

Chomutov zvládl zápas bravurně a ke čtvrtému vítězství za sebou se odpíchl za necelou půlminutu hry. Polanský v útočném pásmu zachytil rozehrávku soupeře, prostrčil puk před branku volnému Dominovi a ten přízemní střelou k tyči po 26 sekundách překonal brankáře Žigardyho.

V osmé minutě přinesla Chomutovu značná převaha ovoce podruhé, když Boušek před bránou přistrčil puk ještě lépe postavenému Všetečkovi, který skóroval. Povedenou první třetinu korunoval v 15. minutě Hašek, který z otočky zvýšil, a Žigardyho vystřídal Sedlář.

Ten ale ve druhé třetině inkasoval dokonce čtyřikrát. Už po 18 sekundách procedil Kostourek puk mezi nohama jednoho z obránců i mezi betony brankáře, do druhé přestávky se ještě trefili Mikšovic, Hašek a Polanský. Do poslední třetiny nastoupili na obou stranách noví brankáři - na olomouckou stranu se vrátil Žigardy, v chomutovské svatyni neprůstřelného Horčičku vystřídal Podolka. Skóre už se nezměnilo.

Duel mezi Kometou a Mladou Boleslaví začal opatrně a úvodní branka padla z hole domácího Padělka až v 19. minutě v přesilové hře. Ta dnes byla silnou zbraní domácích, kteří oslabení soupeře zužitkovali hned šestkrát. Dvě minuty před koncem druhé třetiny narušili utkání diváci - domácí fanoušci zasypali led předměty v reakci na další vyloučení svého hráče, načež všichni hráči odešli do kabin.

Na začátku třetí třetiny dokázal z ojedinělé šance hostů snížit na 1:2 Boháč, ale netrvalo ani minutu a na dvoubrankový rozdíl zvýšil Morava. Poté hostujícím hráčům začali ujíždět nervy, zcela zaplnili trestnou lavici a důsledkem toho byly tři branky v jejich síti. Od té doby bylo na ledě už jen jedno mužstvo.

První hokejová liga - semifinále, 6. zápasy
Chomutov - Olomouc 7:0 (3:0, 4:0, 0:0)
Branky: 15. a 37. Hašek, 1. Domin, 8. Všetečka, 21. Kostourek, 31. Mikšovic, 38. Polanský. Rozhodčí: Mikula, Polák - Kis, Padevět. Vyloučení: 8:9, navíc Hašek (Chomutov) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 5050. Konečný stav série: 4:2.
Kometa Brno - Mladá Boleslav 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)
Branky: 19. Padělek, 33. Vondráček, 45. Morava, 49. Zelenka, 50. Dlouhý, 51. Sedlák - 44. Boháč. Rozhodčí: Husička, Hradil - Bryška, Chytil. Vyloučení: 21:23, navíc Mikšan (Kometa) - Drábek, Gombár (Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 6:0. Diváci: 6800. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: