Hlavní obsah

Vyhraným semifinálem pro nás nic nekončí, hlásí v Boleslavi

PRAHA/MLADÁ BOLESLAV

Mladá Boleslav zvítězila v dramatickém sedmém utkání série s Kometou Brno 2:1 po prodloužení a ve finále první ligy změří síly s Chomutovem. Středočeši mají s finálovým sokem velmi úspěšnou bilanci. Naposledy odešli poraženi v únoru roku 2006, od té doby Chomutov vždy porazili. „Tohle je takový dílčí úspěch, jeden krok z mnoha. Naše úsilí tady nekončí,“ uvedl po postupu do finále nejlepší hráč Boleslavi Richard Král.

Foto: Jaroslav Houštecký/www.bkboleslav.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi v souboji s Kometou Brno

Článek

Zkušený forvard nasbíral ve vyřazovacích bojích doposud čtrnáct kanadských bodů za deset branek a čtyři asistence a vede produktivitu celého play-off. Také rozhodující duel proti Brnu rozhodl právě Král. „Do dráhy puku jsem vlastně jen strčil hokejku a nějak to tam spadlo. Takže i hodně štěstíčka,“ uvedl k postupové trefě sedmatřicetiletý útočník na oficiálních stránkách klubu.

„Mohli jsme ten zápas rozhodnout už mnohem dříve, ale za ten gól v prodloužení jsme pochopitelně strašně rádi. Asi se nám vyplatilo, že jsme vyhráli celou základní část, protože jsme měli ten poslední zápas doma. Myslím, že jsme byli lepší a zaslouženě jsme vyhráli,“ nechal se slyšet mladoboleslavský kapitán.

Cesta svěřenců Petra Kaňkovského a Lea Gudase do finále vedla přes Havlíčkův Brod, s kterým se ve čtvrtfinále vypořádali bez ztráty kytičky. Brněnskou překážku zdolali Středočeši až v sedmém duelu a podle slov Václava Eiselta stála semifinálová série mužstvo hodně. „Stálo nás to určitě dost sil,“ přiznal. „Brno má velmi dobrý mančaft. Byli jsme trošku lepší a zaplaťpánbůh že to takhle dopadlo,“ ulevil si Eiselt.

Proti Severočechům budou mít hokejisté v zeleno-bílých dresech výhodu prvních dvou utkání na domácím ledě, neboť skončili po základní části na prvním místě. Finálová bitva vypukne v úterý 25. března od 17:30. „Vyhraným semifinálem pro nás nic nekončí. Zápasy Olomouce s Chomutovem jsme bedlivě sledovali a těšíme se,“ prozradil Eiselt.

Reklama