Hlavní obsah

Boleslav se ohradila proti prodeji vstupenek na sedmé semifinále

MLADÁ BOLESLAV/PRAHA

Vedení hokejového klubu BK Mladá Boleslav se brání vůči reportáži České televize ohledně prodeje vstupenek na sedmý semifinálový zápas proti Kometě Brno ve Zlatopramen Aréně. Fanouškům moravského klubu nebylo podle reportáže na stadión umožněno vstoupit kvůli vyprodané kapacitě. „Nikdo nám nemůže diktovat a vyvíjet nátlak prostřednictvím médií abychom snad prodávali vstupenky na jedno místo dvakrát,“ tvrdí ředitel Boleslavi Michal Koliáš.

Foto: Jaroslav Houštecký/www.bkboleslav.cz

Fanoušci Komety Brno, kteří se dostali na sedmý semifinálový zápas na ledě Mladé Boleslavi.

Článek

Celý problém nastal ve chvíli, kdy se 21. března ráno po utkání v Brně, které domácí vyhráli a srovnali stav série na 3:3, objevila na oficiálním webu mladoboleslavského celku zpráva o tom, že „sedmé utkání semifinále je už teď vyprodané,“ a dále žádala, aby „fanoušci Brna zbytečně nevážili cestu do Mladé Boleslavi.“

V reportáži ČT bylo zjištěno, že lístky se i přes prohlášení na internetových stránkách prodávat budou, údajně po předložení občanského průkazu. „Celá reportáž o situaci ohledně prodeje vstupenek byla vedena tendenčně a veřejnosti byly poskytnuty zkreslené a neúplné informace. Zlatopramen Aréna byla skutečně na rozhodující utkání vyprodána,“ uvádí Koliáš v tiskové zprávě zaslané médiím.

„Už na předchozí utkání jsme poskytli vstupenky brněnským fanouškům na úkor majitelů permanentek a i při poskytnutí 200ks vstupenek na utkání jsme byli nařčení z diskriminace Brna. Naše společnost s dostatečným předstihem informovala o této skutečnosti stranu soupeře,“ dodal ředitel společnosti.

V oficiálním prohlášení si středočeský klub dále stěžuje, že jejich fanoušci nebyli navzdory zakoupené vstupence vpuštěni na svá místa v brněnské hale Rondo. „Po zakoupení vstupenky do příslušného sektoru přišli na svá místa a tam již seděli majitelé permanentek. Proč se reportéři nezeptali fanoušků Mladé Boleslavi, jaké měli vytvořeny podmínky v Brně? Možná by totiž najednou celá ta reportáž vypovídala o něčem jiném. Takhle se jednalo o jasný útok na BK Mladá Boleslav a.s. a osobu pana Jaromíra Šindela.“

„Podle ČT je tedy nutné přestat se starat o dostatečný komfort a bezpečí fanoušků na stadiónech, vpouštět je i nad rámec kapacity a následně pak řešit konfliktní situace uvnitř stadiónu,“ stěžuje si Koliáš.

Vedení boleslavského celku se rovněž zmiňuje o tom, že „nereagovalo na nestandardní až zvláštní situace, ke kterým došlo při utkáních konaných v brněnské hale Rondo. Na chování pořadatelů vůči našim fanouškům. Na chování brněnských fanoušků vůči střídačce Mladé Boleslavi apod., protože nám to připadalo pod úroveň,“ uzavírá zpráva.

Reklama

Související témata: