Hlavní obsah

Chomutov chce za zranění Domina pro Schnábela disciplinárku

CHOMUTOV/PRAHA

Chomutovský útočník Petr Domin byl nejproduktivnějším hráčem Severočechů v play-off. Jeho statistiky se však zastavily na jedenácti kanadských bodech a dále již bohužel neporostou. V úterním utkání na ledě Mladé Boleslavi byl pětadvacetiletý forvard nešetrně sražen Robertem Schnábelem a z utkání musel kvůli zranění odstoupit.

Článek

„Jsme rádi, že rozhodčí uznal, že se jednalo o faul, ale je to náš klíčový hráč a chceme, aby byl Schnabelův trest odpovídající Dominovu zranění. Schnábel je svou zákeřnou hrou proslulý,“ zlobí se chomutovské vedení, které ve středu v dopoledních hodinách podalo oficiální protest. „Přijeli jsme hrát hokej a ne, aby nám zranili hráče,“ řekl Sport.cz marketingový manažer Chomutova David Dinda.

Po vyšetření bývalého hradeckého hráče se ukázalo, že domácí zadák Schnábel zlomil Dominovi klíční kost a letošní sezóna pro něj skončila. Trest dvě plus deset minut, který mladoboleslavský obránce obdržel, budou chtít hosté podle slov chomutovského trenéra Martina Pešouta zpřísnit. „Chceme Schnábelovo dodatečné potrestání,“ uvedl Pešout.

Ihned po zákroku byl chomutovský forvard převezen do nemocnice v Mladé Boleslavi. Rameno mu však bylo zadrátováno až v chomutovské nemocnici. „V Boleslavi ho chtěli operovat až ráno, tak jsme ho převezli do Chomutova, kde mu rameno zadrátovali ještě večer,“ řekl k zákroku Dinda. Podle předběžných prognóz je návrat chomutovského forvarda stanoven na začátek června.

Reklama

Související témata: