Hlavní obsah

Mladá Boleslav zdolala Chomutov 4:1, na zápasy vede 2:0

Ve finále 1.ligy Play-off vede Mladá Boleslav nad Chomutovem v sérii 2:0 na zápasy a na sever Čech odjede o víkendu s náskokem dvou vyhraných utkání. Středeční zápas vyhráli boleslavští hokejisté 4:1. Ačkoli lépe vstoupili do druhého finálového zápasu chomutovští, první gól padl do jejich sítě.

Foto: Jaroslav Houštecký/www.bkboleslav.cz

Radost hokejistů Mladé Boleslavi

Článek

„Začali jsme první třetinu aktivně, dostali jsme soupeře pod tlak, ale pak jsem se nechali dvakrát zbytečně vyloučit a hra se překlopila. Když jsme dostali první gól, tak už bylo těžké venku dotahovat. To dalo rámec celého zápasu,“ připustil trenér chomutovských Martin Pešout.

První gól padl až ve 4.minutě 2. třetiny, kdy domácí využili přesilovou hru. Od modré tvrdě pálil Lukáč a chomutovský brankář Hořčička, který neměl moc dobrý výhled, v rozkleku puk nezachytil. Druhý gól padl těsně před ochodem do šaten. Při signalizovaném vyloučení objel domácí Eiselt branku soupeře a zpoza brány procpal puk za Horčičkova záda.

Divácky nejpohlednější byla poslední třetina, v níž se hrál velmi živý hokej okořeněný dalšími třemi góly. Nejprve se nejlépe v chumlu u chomutovské branky zorientoval Rumpel, který po Drábkově asistenci zvýšil na 3:0. Pak se podařilo chomutovským snížit na 3:1, když od modré vystřelil nepříliš prudkou a dost vysokou střelu Charousek. Domácí brankář Šindelář po něm sice vystartoval lapačkou, ale kotouč v ní neudržel a ten pak zapadl za jeho záda.

Poslední branku dal necelé tři minuty před koncem znovu domácí Eiselt, který po přesné Sýkorově přihrávce z rohu kluziště neměl mnoho práce před osamoceným Hořčičkou a nikým nebráněn jej překonal. Do Chomutova, kde se další duel hraje v sobotu od 17:30, tak Boleslavští odjíždějí spokojeni. „Je to velice příjemné, jet s náskokem, ale musíme to hodit za hlavu a pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek,“ řekl asistent mladoboleslavského trenéra Leo Gudas.

První hokejová liga - 2. finále:
Mladá Boleslav - Chomutov 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 24. Lukáč (Fiedler, Šebesta), 40. Eiselt (Mikulík, Handlovský), 52. Rumpel (Drábek, T. Sýkora), 58. Eiselt (T. Sýkora, Mikulík) - 57. Charousek (Hašek). Rozhodčí: Pešina, Fraňo - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:0. Diváci: 3561. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: