Hlavní obsah

Boleslav je blízko baráži, Chomutov však stále cítí šanci

CHOMUTOV

Ještě šest minut před koncem měl Chomutov třetí finálový duel první hokejové ligy proti Mladé Boleslavi ve své režii, vedl 5:2 a vše směřovalo ke snížení série na 1:2. Poté však přišla přesilovka hostů pěti proti třem, hosté snížili na 3:5 a hra domácích se zbortila jako domeček z karet. V samostatných nájezdech získali Středočeši třetí výhru v poměru 5:6.

Článek

"Mají šikovné hráče a bylo to o štěstí. Diváci byli fantastičtí a fandili i když jsme to zvorali," smutnil po zápase domácí gólman Luboš Horčička, jenž čelil podruhé ve finálové sérii trestným střílením. Dvakrát se na něj rozjel nejlepší hostující útočník Richard Král. Zatímco první nájezd domácí brankář zlikvidoval překvapivým skluzem, na druhý pokus kapitána středočeského celku již nestačil.

„Trochu ho znám, je šikovný. Chvíli se podíval, kde má puk a já toho využil a skočil mu do střely,“ přiblížil první nájezd. „Možná jsem to mohl zkusit i podruhé,“ zalitoval osmadvacetiletý gólman, jenž začínal s velkým hokejem na Kladně a v sezóně 2002-03 se s Králem potkal v dresu Třince. „Já si to s ním v létě vyřídím,“ dodal k prvnímu nájezdu s úsměvem Král.

Těžko hledal slova chomutovský útočník Aleš Havlůj, jehož formace zvýšila na začátku třetí části gólem Martina Heinische vedení domácích na 5:2. „Doufejme, že se z toho zvedneme. Je to hrozný pocit vést o tři góly osm minut před koncem a… Musíme začít tak, jak jsme hráli padesát minut. Aktivní přístup, dostat je pod tlak a vydržet celý zápas,“ doufá pětadvacetiletý litvínovský odchovanec, jenž v Chomutově hostuje z Baníku Most.

„K zápasu jsme ze začátku nepřistoupili dobře a domácí hráli aktivně. My jsme se s tím nedovedli vyrovnat. V polovině utkání se to trochu zlomilo a rozhodlo, že Chomutov nám daroval ve třetí třetině přesilovky, které jsme využili,“ zhodnotil zápas obránce Mladé Boleslavi Richard Bauer, který odehrál sedm sezón právě v Chomutově, odkud putoval do Karlových Varů.

Reklama

Související témata: