Hlavní obsah

Finále zvládli Boleslavští bez ztráty kytičky, přesto jim vzalo hodně sil

CHOMUTOV

Hokejisté Mladé Boleslavi dokázali vyhrát finálovou sérii proti Chomutovu v nejkratším možném termínu, když v nedělním čtvrtém utkání vyhráli na severu Čech 3:2. „Kdybychom do té série vstoupili prvním vítězstvím, tak se mohla zamotat. Při kvalitě obou týmů mohla být hodně dlouhá, ale zlomilo se to v sobotním zápase,“ označil po utkání trenér Chomutova Martin Pešout klíčový zápas finále.

Článek

„Ve třetí třetině jsme to chtěli zvrátit, ale bohužel z rychlého brejku jsme dostali branku. Pak už jsme neměli fyzické ani psychické síly to přetlačit,“ přiznal Pešout. „I za stavu 2:0 na zápasy jsme věřili, že to dokážeme otočit, ale zlomem byl včerejší obrat z 5:2 na 5:6 pro hosty. Dostali jsme se do psychické nepohody a hrubými chybami jsme závěr nezvládli,“ vrátil se trenér Chomutova k prohranému sobotnímu utkání, po němž se Boleslav dostala v sérii do vedení 3:0.

V neděli dvakrát Severočeši vedli, ale hosté pokaždé dokázali na branku Chomutova odpovědět. Ve třetí části již byli hosté lepším týmem a svůj tlak korunovali deset minut před koncem vítěznou trefou z hole Tomáše Sýkory. „Pavel Šebesta vzal výborně puk, vyvezl ho a když na něj skočili dva beci, tak mě nahrál. Já byl rozjetý a napadlo mne, že bych jejich gólmana mohl natáhnout a dával jsem to skoro do prázdné branky,“ popsal svou trefu Sýkora.

V posledních sekundách hry mohli domácí přeci jen srovnat při závěrečné power-play, ale radost Chomutova překazil Filip Šindelář, jenž nahradil v brance Jana Cháberu, který odcestoval s Českými Budějovicemi do Karlových Varů. „Už tam byla poloprázdná brána. Gólman tam měl jen beton, ale Tomáš Polanský to bekhendem nezvednul. Bylo to o centimetry a mohlo to být 3:3,“ litoval útočník Petr Jíra, jenž otevřel v osmnácté minutě gólový účet zápasu.

Chomutov dvakrát ztratil vedení, ve třetí části chyběly síly

„Bylo to o tom, že jsme vedli o gól a nedokázali si to pohlídat. Během pár minut to srovnali a pro nás bylo těžké se znovu dostat do vedení,“ litoval dvakrát ztraceného vedení Jíra, jenž odehrál také padesát zápasů v extralize v barvách Slavie Praha a Litvínova. „Pokud máme už takovou smůlu, že v power play trefíme brusli hráče, když už to jde do prázdné brány, tak nám asi nebylo souzeno uhrát alespoň jeden zápas,“ přidal lodivod Severočechů Pešout.

S úsměvem komentoval po utkání závěrečný závar Chomutova Sýkora, jehož spoluhráči budou mít před barážovou sérií s Ústeckými Lvy možnost ušetřit síly a připravit se na boje extraligu dřív než sami čekali. „4:0 na zápasy jsme vůbec nečekali, ale přesto nám to vzalo dost sil,“ přiznal Sýkora, jenž odehrál tři sezóny právě v dresu svého barážového soupeře z Ústí nad Labem.

„Podle toho výsledku se zdá, že to bylo lehčí než semifinále, ale zápasy byly velice vyrovnané, takže to nebylo nic lehkého. Jsem rád, že jsme vyhráli 4:0 a máme čas na přípravu. Klíčový byl třetí zápas, tím jsme nahlodali sebedůvěru Chomutova a dnes jsme to dokonali,“ shrnul asistent boleslavského trenéra Petra Kaňkovského Leo Gudas.

Reklama

Související témata: