Hlavní obsah

Chtěli jsme to znovu po roce proti Ústí zkusit, litovali Chomutovští

CHOMUTOV

Dvakrát za sebou se dostali hokejisté Chomutova do finále první ligy a podruhé na svého soupeře nestačili. Zatímco v loňské sezóně prohráli v severočeském derby s Ústeckými Lvy těsně 2:3, v letošním ročníku vypadli 0:4 na zápasy s Mladou Boleslaví. „Určitě loni to bolelo více, protože to bylo zpestřené tím, že kdyby se vyhrála liga, tak by se šlo do extraligy,“ řekl po prohraném finále útočník Chomutova Petr Jíra.

Foto: Zdeněk Špinka/www.klhchomutov.cz

Smutek hokejistů Chomutova

Článek

„Celou sérii nás provázela smůla a nedokázali jsme zápas dotáhnout do vítězného konce. Boleslav měla více štěstí,“ mrzelo Jíru prohrané finále, v němž Severočeši neuhráli ani jeden bod, přestože k němu v sobotu měli hodně blízko. „Takhle rychlý konec jsme určitě nečekali, 4:0 na zápasy jsme si v duši nepředstavovali,“ přiznal chomutovský odchovanec. „Chtěli jsme si to po roce s Ústím zkusit, bohužel to nevyšlo. Cíle byly udělat extraligu...nevyšlo to a z toho pohledu je to neúspěšná sezóna,“ přidal Jíra.

Blízko k výhře měl Chomutov také v prvním duelu na ledě Středočechů, ale na samostatné nájezdy vyhořel, když ani jednou nepřekonal Martina Růžičku, jehož domácí trenérské duo vytáhlo jako žolíka na trestná střílení. „První zápas byl smolný a klíčový byl třetí zápas, v němž jsme si nechali utéct vedení 5:2,“ vzpomněl autor dvou branek a stejného počtu asistencí na zkrat ve třetí třetině sobotního zápasu, který KLH taktéž prohrálo na nájezdy.

„Na každém týmu by ležela po včerejším prohraném zápase deka. Určitě se to projevilo, ale snažili jsme se na to nemyslet. Docela nám to vyšlo, dvakrát jsme vedli, ale opět jsme to nedotáhli do konce,“ litoval devětadvacetiletý Jíra nedělního utkání, v němž zastoupil Luboše Horčičku v bráně domácích Michal Podolka. „Risknuli jsme to a Podolka podal dobrý výkon, v zápase nás podržel,“ pochválil Pešout litvínovského odchovance, jenž v Chomutově působí na hostování.

Také zkušený útočník Severočechů Stanislav Mikšovic viděl jako zlomový zápas třetí měření sil mezi mantinely ČEZ stadiónu. „Za stavu 5:2 se prostě vyhrává, sami jsme si to zkomplikovali a nemáme se na co vymlouvat,“ řekl na rovinu Mikšovic. „Začali jsme se bát o výsledek, protože jsme snad čtrnáct zápasů Boleslav v základní hrací době neporazili. Jsme ale zkušené mužstvo a tohle by se nám stávat nemělo,“ prohlásil chomutovský patriot, který je všech patnáct sezón své kariéry věrný modrobílým barvám.

Vyhrálo šťastnější mužstvo, myslí si Chomutov

„Nedávali jsme góly, měli jsme slabou produktivitu, na branku se hrozně moc nadřeli,“ vyjmenoval Mikšovic základní příčinu finálového krachu. „Rozhodující bylo, že jsme nevyhráli ani jeden zápas doma. Soupeř hrál výborně, ale my musíme doma vyhrávat,“ mrzelo třiatřicetiletého forvarda. „Nemyslím si, že vyhrálo lepší mužstvo, ale šťastnější,“ přidal.

A koho tipují Chomutovští po zkušenosti s mladoboleslavským hokejem na vítězství v baráži o extraligu? „To je těžké, oba mančafty jsou na tom podobně a hrají defenzivní styl, bude to hodně těsné. Příliš branek padat nebude,“ myslí si Jíra, ale konkrétní tip prozradit nechtěl. „Play-off je strašně dlouhé a tenhle systém v českém hokeji je špatný a doufám, že se na konferenci něco změní. Nechci malovat čerta na zeď, ale zeptejte se Boleslavských, jak měli těžkou sérii s Brnem a jak těžké bylo finále, i když to skončilo 4:0. Ústí de facto tři měsíce odpočívá,“ připojil rozzlobeně Pešout.

Reklama

Související témata: