Hlavní obsah

Hokejista Rob dostal za užití efedrinu půlroční trest

PRAHA

Bývalý hokejový reprezentant Luboš Rob byl za užití efedrinu potrestán půlročním zákazem startu, který mu vyprší 8. září. Osmatřicetiletý útočník prvoligové Komety Brno neprošel dopingovou zkouškou po listopadovém utkání v Chomutově. O nálezu se Rob dozvěděl v lednu a od té doby nehrál.

Článek

Trest nemusí být konečný, protože proti verdiktu disciplinární komise se hodlá odvolat Rob i šéf antidopingového výboru Jaroslav Nekola. Zatímco hokejistovi se zdá distanc příliš dlouhý, Nekola bude podle serveru Týden.cz žádat přísnější trest.

Rob se hájí tím, že zakázaná látka se do jeho těla dostala z léku proti chřipce. "Předepsal mi ho obvodní lékař doma v Českých Budějovicích. Jedním slovem nepozornost. V osmatřiceti letech cílený doping nepotřebuji. Pokud si zasloužím trest, tak daleko nižší," řekl serveru Týden.cz hráč, který loni získal extraligový titul s pražskou Spartou.

Disciplinární komise vzala podle svého předsedy Vladimíra Schiefnera ohled na polehčující okolnosti. "Brali jsme v potaz podklady antidopingového výboru, kde byla i sazba dva až dvanáct měsíců. Zvolili jsme polovinu. Nelze předjímat, zda to hráč udělal nebo neudělal schválně," řekl Schiefner.

Podle Nekoly měl Rob dostat dvouletý trest, jak je v těchto případech obvyklé. Tvrdí, že disciplinární komise hokejového svazu porušila antidopingový kodex. "Nerespektovala nález vyšetřovací komise a použila jiný výklad, než měl být použit. Ve vyšetřovacím spisu nevidím žádnou polehčující okolnost," řekl Nekola serveru Týden.cz.

Rob chce po vypršení trestu hrát dál. "Trest mi zkomplikuje přípravu na novou sezónu, ale je fakt, že na začátku září se ještě žádná soutěž nehraje, z tohoto pohledu je to pro mě dobré," řekl hokejista.

Reklama

Související témata: