Hlavní obsah

Manažer Šaffer opustil po sestupu hokejisty Ústí nad Labem

ÚSTÍ NAD LABEM

David Šaffer odstoupil po úterním zasedání valné hromady hokejového klubu HC Slovan Ústečtí Lvi z funkce generálního manažera. Informovaly o tom oficiální stránky severočeského klubu. "Prohlašuji, že po letošní nepodařené sezóně 2007/08 a také z osobních důvodů jsem se rozhodl odstoupit a tím uzavřít jednu kapitolu v ústeckém hokeji," uvedl Šaffer.

Článek

Ústečtí hokejisté nejprve postoupili v loňské sezóně bez baráže, když ve finále první ligy zdolali Chomutov 3:2 na zápasy, ale ve své premiérové sezóně v nejvyšší soutěži skončili na posledním místě. V baráži proti Mladé Boleslavi podlehli vítězi první ligy 1:4 na zápasy a s extraligou se museli rozloučit.

"Dostali jsme Slovan ze středu tabulky 1. ligy skoro až na vrchol, do Extraligy ledního hokeje. A přesto, že to bylo pouze na rok, byla to sezóna, kdy jsme mohli na našem ledě vídat ty nejlepší hráče naší země," uvedl Šaffer v oficiálním prohlášení na ústeckém webu.

Odchází se vztyčenou hlavou

Jako nováček získali Lvi v sezóně 2007/08 čtyřicet bodů. "Odcházím však se vztyčenou hlavou, protože jedna věc je neúspěch v sezóně, ale druhá věc jsou výsledky mé práce pro klub za těch 6 let," přidal Šaffer. "Všechno někde začíná a všechno někde končí. Nestydím se za své chyby a jsem si vědom své částečné zodpovědnosti za letošní neúspěch."

Hlavním kandidátem na post nového generálního manažera je podle ČTK bývalý hráč Litvínova i Ústí nad Labem a mistr světa z roku 1996 Robert Kysela. Nabídku převzít tým po trenérovi Janu Votrubovi dostal Miloslav Hořava, v uplynulé sezóně kouč reprezentace do dvaceti let a Plzně.

Reklama