Hlavní obsah

Hokejisté prvoligové Komety Brno získali útočníka Brabence

BRNO

Nejproduktivnější hokejista Českých Budějovic v letošním play-off extraligy Kamil Brabenec posílí prvoligovou Kometu Brno, s níž podepsal smlouvu na tři roky. Vedle něj získal brněnský klub ještě Milana Kostourka z Chomutova, Davida Švagrovského z pražské Sparty, Františka Bakrlíka z Litvínova, Petra Haluzu z Hradce Králové a brankáře Alexandra Hyláka z Pardubic.

Článek

"Naším cílem je postoupit do extraligy. Soutěž ale nechceme kupovat, účast si chceme vybojovat sportovní cestou. Což samozřejmě není snadná záležitost," uvedl na pondělní tiskové konferenci manažer Komety Jaroslav Medlík.

Dvaatřicetiletý bývalý reprezentant Brabenec je mezi novými posilami bezesporu hlavním úlovkem. "Chtěl bych pochopitelně pomoci k návratu do extraligy, podobnou cestu jsem zažil už v Českých Budějovicích. Takže vím, co mě čeká. Cestování jsem už měl dost. Měl jsem i další nabídky, dal jsem však přednost návratu domů," poznamenal Brabenec.

Vedle šesti nových hráčů v Kometě prodloužili smlouvy Roman Vondráček, Tomáš Protivný, Přemysl Sedlák, Marián Morava, Jan Mikel a brankáři Kamil Jarina a Lukáš Hronek. "S novými posilami jsme spokojeni. Strávili jsme nad jejich výběrem společně se šéfem klubu Liborem Zábranským hodně času. Z odchodů mě mrzí hlavně ztráta Dlouhého," řekl trenér brněnského týmu Vladimír Kýhos.

Reklama

Související témata: