Hlavní obsah

Opora IFK Helsinky brankář Lundell přestupuje do Chomutova

Hokejisté Chomutova získali do svých řad finského gólmana Jana Lundella, jenž byl dlouholetou oporou IFK Helsinky v SM-lize. Čtyřiatřicetiletý brankář se i přes další nabídky evropských klubů se severočeským celkem dohodl na jednoroční smlouvě. Spolu s Kamilem Brabencem (Brno) a Dušanem Salfickým (Ústí) se stal finský obr další výraznou osobností druhé nejvyšší soutěže.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Radost hokejistů Chomutova - ilustrační fotografie

Článek

Nová chomutovská posila, jež by měla pomoci finalistovi minulého ročníku první ligy k postupu do nejvyšší soutěže, přiletí do České republiky v průběhu května. "Hned po příletu bude připravena tisková konference, na které bude Jan Lundell rozdávat své první rozhovory v chomutovském dresu," uvedl k přestupu marketingový manažer KLH Chomutov David Dinda na oficiálních stránkách klubu.

Brankář Lundell byl v minulé sezóně tahounem IFK Helsinsky a pomohl mužstvu k postupu z předkola play-off přes TPS Turku. Následně tým nestačil na pozdějšího vícemistra SM-ligy Blues Espoo. Ze 47 zápasů si v letošní sezóně do svých statistik připsal helsinský rodák procentuální úspěšnost 91,6 a průměr inkasovaných branek 2,56.

Reklama

Související témata: