Hlavní obsah

Chomutovu pomůže v boji o extraligu zkušený forvard Skořepa

CHOMUTOV

Prvoligový klub z Chomutova posílí od příští sezóny útočník Zdeněk Skořepa. Zkušený hokejista, jenž v minulé sezóně hájil barvy Třince, se severočeským klubem podepsal tříletou smlouvu. Informaci přinesly oficiální stránky KLH Chomutov. "Dnes jsme podepsali tříletou smlouvu, kontrakt je platný do roku 2011, řekl tiskový mluvčí klubu David Dinda.

Článek

"K mužstvu se Zdeněk připojí v pondělí," potvrdil ve středu tiskový mluvčí prvoligového celku David Dinda na oficiálních stránkách. "Se Zdeňkem a jeho agentem jsme jednali zhruba tři týdny. Zdeněk zvažoval několik extraligových nabídek, ale současně ho lákala možnost vrátit se po letech zpátky do regiónu, kde vyrostl a kde žije," přidal Dinda.

Nakonec zvítězila nabídka Chomutova, kterému by jednatřicetiletý odchovanec Litvínova měl pomoci v boji o extraligu. "Naše nabídka a ambice, které v následující sezóně máme ho nakonec oslovily natolik, že se rozhodl pro angažmá v Chomutově a my jsme samozřejmě velice rád," těšilo Dindu. Urostlý útočník je již druhou velkou akvizicí, kterou Chomutov získal. Před dvěma týdny podepsal na severu Čech finský gólman  Jan Lundell.

Skořepa v minulém ročníku nasbíral v barvách Třince dvanáct kanadských bodů za devět gólů a tři asistence. V ČP play-off si připsal jednu branku a tři přihrávky. "Počítám s ním na pozici prvního centra," uvedl trenér Chomutova Martin Pešout na adresu bývalého hráče Slavie Praha či Litvínova. Celkem v extralize odehrál 425 utkání, ve vyřazovacích bojích si připsal 40 startů.

Reklama

Související témata: