Hlavní obsah

Šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa po čtyřech sezonách ve Vsetíně končí

Ve své první sezoně ve funkci hlavního trenéra postoupil s kdysi slavným hokejovým klubem do druhé nejvyšší soutěže, v níž pak ve všech následujících třech ročnících vybojoval postup do play off. Pátou sezonu v řadě na střídačce Vsetína už ale Jiří Dopita nepřidá. Olympijský šampion z Nagana a trojnásobný mistr světa se s vedením valašského klubu dohodl na ukončení spolupráce.

Foto: https://www.hc-vsetin.cz

Jiří Dopita už hokejisty prvoligového Vsetína nepovede.

Článek

„S Jirkou Dopitou jsme se dohodli, že naše spolupráce v příští sezoně již nebude pokračovat. Po čtyřech úspěšných sezonách to nebylo jednoduché rozhodnutí, ale nikde není napsáno, že se naše cesty v budoucnu opět nespojí," uvedl pro oficiální stránky vsetínského klubu jeho jednatel Daniel Tobola s tím, že Vsetín nyní bude hledat nového trenéra.

Dopita ve Vsetíně působil v minulosti i jako hráč, v době největší slávy klubu s ním získal pět mistrovských titulů, kromě toho extraligu vyhrál i jednou s Olomoucí a Pardubicemi.

Dnes jednapadesátiletý rodák ze Šumperka dříve vlastnil olomoucký hokejový klub, v němž dva roky působil i jako asistent trenéra. V sezoně 2015/16 vedl jako hlavní kouč extraligový Třinec.

Pak už přišlo čtyřleté šéfování vsetínské střídačce. To je nyní minulostí. „Za společné období nezbývá nic jiného než Jirkovi poděkovat, jelikož díky naší spolupráci jsme posunuli náš klub o několik pater výše," dodal Tobola.

Reklama

Související témata: