Hlavní obsah

Gombár opustil Mladou Boleslav a vrátil se po sedmi letech do Chomutova

MLADÁ BOLESLAV/CHOMUTOV

Z kádru hokejistů Mladé Boleslavi vypadl po dvou sezónách zakončených postupem do extraligy útočník Jiří Gombár. Zkušený třiatřicetiletý hráč míří podle klubového webu do ambiciózního prvoligového týmu Chomutova, kde již před časem působil.

Článek

"Hráče jsme vykoupili z Mladé Boleslavi a přebrali jeho smlouvu. Jednáme však o novém kontraktu na 2 roky s následnou opcí," sdělil Sport.cz marketingový manažer a tiskový mluvčí chomutovského celku David Dinda. "Je to Chomutovák a nejde do neznámého prostředí, hráče jsme měli vytipovaného již delší dobu," prozradil Dinda.

V minulé sezóně zasáhl bývalý hráč Chomutova do 43 zápasů základní části, ve kterých si připsal 32 bodů za 14 gólů a 18 asistencí. V následném play-off a baráži o extraligu přidal ve 20 duelech 11 bodů za tři branky a osm finálních přihrávek.

Gombár se nestěhuje do neznámého prostředí. V ročníku 1997-98 poprvé naskočil do velkého hokeje právě v dresu Chomutova. Barvy severočeského klubu pak hájil další tři roky. Díky svým výkonům si ho vyhlídl sousední Litvínov, kde odehrál pět ročníků. Následně zamířil na dva roky do Mladé Boleslavi, s níž v loňské sezóně vybojoval postup do nejvyšší soutěže.

Ve 246 extraligových startech si připsal Gombár, přezdívaný "pitbull", čtyřiasedmdesát kanadských bodů za 27 gólů a 47 asisetncí.

Reklama

Související témata: