Hlavní obsah

Prvoligový Chomutov potvrdil zájem o Ručinského

PRAHA/CHOMUTOV

O hokejového útočníka Martina Ručinského, jenž v minulé sezóně hájil v NHL barvy St. Louis Blues, projevil zájem prvoligový klub z Chomutova. Informace vyplula na povrch poté, co se sám sedmatřicetiletý hokejista vyjádřil v médiích ohledně chomutovského vábení. „V tuto chvíli, když se Martin sám k naší nabídce vyjádřil, můžu informaci potvrdit,“ řekl Sport.cz tiskový mluvčí severočeského celku David Dinda.

Článek

„Chomutov mě poprvé oslovil už v dubnu, krátce po konci sezóny. Sešli jsme se a dostal jsem od nich nečekanou a velice zajímavou nabídku,“ prozradil Martin Ručinský ve středu deníku Sport. „Zajímavost naší nabídky není jen ve financích, ale představuje určitou vizi a cestu do budoucna. Nastíněný cíl, který bychom chtěli spolu s Martinem Ručínským dosáhnout v sobě skrývá i manažerskou pozici po skončení jeho kariéry,“ objasnil Sport.cz tiskový mluvčí chomutovského celku.

V kuloárech se hovoří až o desetimiliónové částce, kterou je Chomutov ochoten za služby držitele zlaté olympijské medaile z Nagana nabídnout. „To nebudu komentovat, ale řekněme, že je určitě konkurenceschopná ostatním extraligovým nabídkám,“ prozradil Dinda. „Možná je po této stránce nejlepší,“ dodal. Chomutov již angažoval v boji o postup do nejvyšší soutěže například útočníka Zdeňka Skořepu či finského gólmana Jana Lundella.

Nejde jen o peníze, ale pozici v klubu

Nejedná se však jen o peníze. „Určitě bych náš návrh nestavěl jen na financích. Zajímavost spočívá v naší vizi a spojení Martinova jména s budoucností klubu,“ doufají v Chomutově, který v loňské sezóně nestačil ve finále první ligy na Mladou Boleslav. O rok dříve chyběl Severočechům krůček do extraligy, když ve finále s Ústeckými Lvy prohrál 2:3 na zápasy.

„Martin by zůstal ve sportovní branži a plnil by roli sportovního ředitele a věcí ohledně toho spojených,“ uvedl Dinda. „Myslí to tam vážně, má to koncepci, je to promyšlené a dělají to dobře,“ uvedl sám Ručinský deníku Sport. „Až bych skončil s hraním dostal bych i jiné úkoly. Postupně bych se do toho zapracovával,“ prozradil Ručínský, jenž v loňské sezóně odehrál za St. Louis Blues 40 duelů, v nichž zaznamenal šestnáct bodů za 5 gólů a 11 asistencí.

Nabídka není časově omezená

Zda si sedmatřicetiletý hokejista s ambiciózním prvoligovým klubem plácne není jisté. Dá přednost nabídce Chomutova, Slavie, Litvínova, či se snad objeví další zájemce? „Nijak na Martina netlačíme. Je to hráč, který toho spoustu dokázal a to plně respektujeme,“ řekl Dinda. „Naše nabídka není nijak časově omezená a Martin má v tomto volné pole působnosti a záleží jen na něm, kdy se rozhodne,“ dodal. „V momentě, kdy se rozhodne, ať už ano, nebo ne, tak to budeme respektovat,“ přidal. „Chomutov na mne netlačí, vědí, že jim dám vědět, až se rozhodnu,“ potvrdil Ručinský.

„Martin Ručinský je naše velké přání, také bychom chtěli splnit fanouškům sen a přivést velkého hráče, který by přitáhnul lidi a současně by nám pomohl k tomu, abychom postoupili do extraligy,“ přiblížil Dinda.

Reklama

Související témata: