Hlavní obsah

Nový ročník první hokejové ligy začne 10. září

Nový ročník první hokejové ligy opět s novým herním systémem odstartuje ve středu 10. září a v minulém ročníku extraligové Ústí nad Labem se představí v úvodním kole doma proti Havlíčkovu Brodu. Na programu je na úvod i souboj nováčků Benátek nad Jizerou s Chrudimí, kteří postoupili z druhé ligy. Zatímco v minulém ročníku byly týmy rozděleny do skupin Západ a Východ, v nadcházejícím se bude hrát v jedné skupině.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

První ligu budou po sezóně v extralize opět hrát i hokejisté Ústí nad Labem

Článek

Nejdříve se týmy utkají dvoukolově každý s každým (celkem 30 kol), v dlouhodobé části se pak střetnou dvoukolově systémem sudá - lichá (celkem 16 kol). Po 46 dějstvích bude následovat pro prvních dvanáct týmů play-off a pro poslední čtyři skupina o udržení.

Týmy na 1.-4. místě postoupí přímo do čtvrtfinále, kluby z 5.-12. pozice budou hrát osmifinále na tři vítězné zápasy. Čtvrtfinále, semifinále i finále se odehraje na čtyři vítězné zápasy. Ve skupině o udržení, kam se započítají body z dlouhodobé části, se 13. až 16. tým utkají čtyřkolově každý s každým a poslední dva sestoupí přímo do druhé ligy.

Dlouhodobá část soutěže skončí ve středu 28. ledna a nový vítěz první ligy, který vyzve nejhorší celek extraligy v baráži, bude znám nejdříve v úterý 17. března a nejpozději v pondělí 23. března.

Reklama