Hlavní obsah

Obranné řady Komety Brno posílil zkušený Kántor

BRNO/PRAHA

Hokejisté Komety Brno získali další posilu. Obranné řady celku z moravské metropole vyztuží Robert Kántor, jenž loňskou sezónu zahájil ve finském Jokeritu Helsinky a závěr strávil v německé lize v dresu DEG Metro Stars. Jednatřicetiletý bek podepsal s klubem čtyřletou smlouvu. Informaci přinesly oficiální stránky klubu.

Článek

Kántor se tak vrací do týmu, kde zahájil v sezóně 1995/96 první extraligovou sezónu. Brněnský rodák poté oblékal dres Třince, Pardubic, Havířova, Karlových Varů, IFK Helsinky, Dynama Moskva, Kazaně, Tappary Tampare, Farjestadu, Jokeritu Helsinki a DEG Metro Stars.

V Jokeritu Helsinky zaznamenal Kántor ve třiceti duelech šest bodů za šest asistencí. Za Düsseldorf si připsal ve dvaceti zápasech pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Zkušený obránce má na svém kontě také šestatřicet reprezenatčních startů, ve kterých zaznamenal tři góly. Poprvé oblékl dres České republiky v roce 1997, naposledy hájil národní barvy v roce 2005.

Kántor je tak po útočníkovi Kamilu Brabencovi, jenž přišel do týmu v květnu, druhým brněnským rodákem, který chce pomoci Kometě k postupu do extraligy.

Reklama

Související témata: