Hlavní obsah

Útočník Miroslav Hlinka přestupuje do prvoligového Chomutova

CHOMUTOV/PRAHA

Hokejisté Chomutova získali před nadcházejícím ročníkem první ligy, ve kterém by se chtěli pokusit o postup do nejvyšší soutěže, zvučnou posilu. Do klubu na severozápadě Čech se z pražské Sparty stěhuje slovenský útočník Miroslav Hlinka. Sport.cz to potvrdil mluvčí klubu David Dinda s tím, že Chomutov přebírá Hlinkovu smlouvu, kterou měl ve Spartě.

Článek

"Miro Hlinka je velká osobnost, má bohaté zkušenosti nejen z mnoha evropských soutěží, ale i ze slovenské reprezentace, se kterou slavil mnoho úspěchů. Slibujeme si od něho přínos na ledě, v kabině i v klubovém marketingu," sdělil tiskový mluvčí severočeského celku David Dinda na oficiálních stránkách. "Smlouva je platná do konce sezóny, ale s hráčem jednáme, abychom s ním mohli počítat i do budoucna," přidal pro Sport.cz.

Hlinka v minulosti oblékal dres Karlových Varů či Pardubic. V české extralize má na svém kontě 212 startů, v nichž zaznamenal 103 kanadských bodů za 42 gólů a 61 asistencí. V play-off odehrál trenčínský rodák 47 zápasů a do statistik si připsal 19 bodů (4+15).

Trenér bude mít příjemné starosti

"Trenér má jistě příjemné starosti, se sportovním manažerem jsme se shodli, že budeme mít dvě první lajny," liboval si Dinda po příchodu pětatřicetiletého forvarda, jenž nastoupil také k dvaceti duelům v reprezentačním dresu Slovenska. V barvách našich východních sousedů nasbíral téměř 190 centimetrů vysoký forvard osm bodů za tři branky a pět přihrávek.

Slovenský útočník je třetí velkou posilou Chomutova v cestě za extraligou. Již dříve klub posílil na postu brankáře zkušený Fin Jan Lundell z IFK Helsinky a do útoku přišel forvard Zdeněk Skořepa (Třinec).

"Kádr je nyní uzavřený, ale nevylučuji, že pokud by se na trhu objevil nějaký hráč, který by byl pro mužstvo přínosem, pak bychom s ním jednali," připustil Dinda. Severočeši se pokoušeli získat do svých řad rovněž útočníka Martina Ručinského, ale ten nakonec dal přednost právě Spartě.

Reklama

Související témata: