Hlavní obsah

Havířov nečekaně střídá trenéry, místo Režnara nastoupil Fryčer

HAVÍŘOV

Novým trenérem hokejistů prvoligového Havířova je Miroslav Fryčer. Bývalý kouč Vítkovic v pondělí nečekaně ve funkci vystřídal Jiřího Režnara, se kterým vedení klubu sedmnáct dnů před zahájením sezóny rozvázalo smlouvu.

Foto: www.bkboleslav.cz

Hokejisté Mladé Boleslavi během zápasu s Havířovem i napodruhé - ilustrační foto

Článek

Fryčer ihned převzal přípravu. Změna je o to překvapivější, že Havířov pod vedením bývalého trenérského páru Režnar - Žůrek vykazoval v přípravě slušnou formu a o minulém víkendu s impozantním skóre 30:4 vyhrál turnaj v Polsku. "Dohodli jsme se, že důvody, které nás vedly k tomuto rozhodnutí, nebudeme nijak rozvádět ani komentovat. Je to zkrátka hotová věc," řekl manažer klubu Zdeněk Dobeš.

Bývalý výtečný útočník, jenž v 80. letech minulého století emigroval do zámoří a osm sezón úspěšně působil v NHL, se domů vrací po půlročním angažmá v italské Cortině d'Ampezzo. Předtím necelé dvě sezóny koučoval extraligové Vítkovice, ale kvůli špatným výsledkům musel v prosinci loňského roku odejít.

"Seběhlo se to ráz naráz. Dostal jsem nabídku a po krátké úvaze jsem ji akceptoval. Měl jsem i jiné možnosti, ale chtěl jsem být zase doma. Proto do toho jdu i přesto, že tři týdny před soutěží není taková výměna úplně normální," uvedl pro Fryčer, který se před prací ve Vítkovicích několik let věnoval skautingu.

Osmačtyřicetiletý Fryčer už v Havířově vedl první tým před čtrnácti lety a bojoval s ním tehdy o postup do nejvyšší soutěže. Jeho asistentem bude René Ševěček.

Reklama

Související témata: